Представништво РС у Србији: Уручење новчане помоћи ратној сирочади

У Представништву Републике Српске у Београду данас ће бити уручена једнократна новчана помоћ дјеци ратној сирочади из Српске, односно БиХ, која живе и школују се у Србији, а право на породичну инвалиднину остварују преко овог представништва. Десет студената и два ученика средњих школа примиће новчану помоћ у износу од по 35.250 динара /око 320 евра/ […]

среда, април 17, 2013 / 10:23

У Представништву Републике Српске у Београду данас ће бити уручена једнократна новчана помоћ дјеци ратној сирочади из Српске, односно БиХ, која живе и школују се у Србији, а право на породичну инвалиднину остварују преко овог представништва.

Десет студената и два ученика средњих школа примиће новчану помоћ у износу од по 35.250 динара /око 320 евра/ као помоћ коју је обезбиједила Канцеларија задужбине "Студеница" у Београду.
Помоћ износи укупно 5.000 амерички долара, али ће бити исплаћена у динарској противвриједности.

Додјели помоћи присуствоваће министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић, представник Конгреса српског уједињења Задужбине "Студеница" из Сан Франциска Јелена Стерђевић, најављено је из Представништва Српске у Србији.

Присутан ће бити и директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Дугогодишњом сарадњом, од 2005. године, Представништва Републике Српске у Србији са Задужбином "Студеница", као и представницима Епархије канадско-америчке Српске православне цркве, до сада је за 91 дијете погинулих бораца отаџбинског рата у БиХ прикупљено и подијељено укупно 36.435 америчких долара.

Додјела помоћ је заказана за 13.00 часова у Представнииштву Републике Српске у Београду.



Оставите одговор