Спрема се олуја: Њујорк од синоћ без метроа и аутобуса

Градски превоз у Њујорку, који обухвата метро, надземну жељезницу и аутобусе биће укинут од вечерас, пред долазак урагана "Сенди”, саопштиле су власти. Њујоршки гувернер Ендрју Куомо рекао је данас на конференцији за новинаре да ће цијели систем бити поново у функцији 12 сати од када се олуја стиша. Метро систем ће почети да се гаси […]

недеља, октобар 28, 2012 / 17:07

Градски превоз у Њујорку, који обухвата метро, надземну жељезницу и аутобусе биће укинут од вечерас, пред долазак урагана "Сенди”, саопштиле су власти.

Њујоршки гувернер Ендрју Куомо рекао је данас на конференцији за новинаре да ће цијели систем бити поново у функцији 12 сати од када се олуја стиша.

Метро систем ће почети да се гаси вечерас, у седам увече, док ће аутобуси ићи још два сата након тога.

На њујоршкој берзи кажу да и даље планирају да у понедељак раде и да отворе берзу у девет ујутро.

Градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг посебно страхује за житеље доњег Менхетна, који би први могли да се нађу на удару поплава.

Раније је саопштено да би чак 375.000 становника највећег америчког града могло да буде евакуисано због урагана „Сенди”. Истовремено, од Вирџиније на југу до Конектиката на сјеверу проглашено је ванредно стање.

Процјењује се да би удар урагана могао да услиједи у понедељак увече, а као центар на коме ће погодити копно, помиње се обала Њу Џерзија, недалеко од Њујорка.



Оставите одговор