Нова књига Берислава Благојевића

Нова збирка кратких прича бањалучког аутора Берислава Благојевића, под називом РЕВОЛУЦИОНАР објављена је у издању издавачке куће Ренде из Београда. У његовој четвртој књизи, Благојевић исписује приче које се баве обичним људима и тзв. вјечним темама као што су љубав и слобода, а одликује их хумор, свјестан иронијски отклон, понекад љута сатира. Његова проза је […]

субота, јун 23, 2012 / 10:49

Нова збирка кратких прича бањалучког аутора Берислава Благојевића, под називом РЕВОЛУЦИОНАР објављена је у издању издавачке куће Ренде из Београда.

У његовој четвртој књизи, Благојевић исписује приче које се баве обичним људима и тзв. вјечним темама као што су љубав и слобода, а одликује их хумор, свјестан иронијски отклон, понекад љута сатира. Његова проза је веома читљива, неодољива, великодушна, истовремено ведра и сурова, духовита, понекад апсурдна и погађа право у срце.

„Књига се прво појавила у Србији, али сада је доступна и у Босни и Херцеговини. Надам се да ће и промоција у Бањалуци ускоро услиједити, као и да ће се читаоцима свидјети нова књига“, рекао је Благојевић.

Његова прича “Чај за једно“ ушла је и у овогодишњи зборник кратких прича на Малти који ће бити свечано промовисан 24. јуна у Валети.

Поред тога, Благојевић ће своју прозу представити и у Црној Гори 9. јула у оквиру манифестације Будва – град театар.



Оставите одговор