Грузијци праве фонтану којом ће тећи ракија

Као посебан начин привлачења туриста Грузијци планирају да у црноморској луци Батумију направе фонтану којом ће једном недјељно тећи ракија, рекао је градоначелник тог града. Фонтаном, која ће бити направљена на врху новог торња, тећи ће пиће чача, ракија од грожђа која по укусу подсјећа на италијанску грапу, рекао је градоначелник Роберт Чакадзе грузијској телевизији. […]

четвртак, март 29, 2012 / 12:14

Као посебан начин привлачења туриста Грузијци планирају да у црноморској луци Батумију направе фонтану којом ће једном недјељно тећи ракија, рекао је градоначелник тог града.

Фонтаном, која ће бити направљена на врху новог торња, тећи ће пиће чача, ракија од грожђа која по укусу подсјећа на италијанску грапу, рекао је градоначелник Роберт Чакадзе грузијској телевизији.

"Једном недјељно, на десет до 15 минута чача ће тећи фонтаном умјесто воде. Туристи ће моћи да пробају традиционално пиће", додао је.

Нови торањ у Батумију висок 25 метара треба да буде завршен овог љета. У њему ће такође бити пословни простор и туристички информациони центар, пренијела је грузијска телевизија.

Грузијске власти почеле су да развијају туристичка мјеста као што је Батуми (на слици) да би привукле више посјетилаца у ову кавкаску земљу са изузетним планинским предјелима и плажама на обали Црног мора.



Оставите одговор