Кина: Нереди у продавницама, обустављена продаја ајфона

Компанија "Епл" обуставила је продају свих модела мобилног телефона "ајфон" у својим радњама у Кини, након што су избили нереди током велике гужве на премијери модела "ајфон 4С". "Еплова" радња у пекиншком округу Санлитум није могла да буде отворена, јер је нестрпљива маса почела да баца јаја и да се кошка са полицијом, пренио је […]

петак, јануар 13, 2012 / 21:01

Компанија "Епл" обуставила је продају свих модела мобилног телефона "ајфон" у својим радњама у Кини, након што су избили нереди током велике гужве на премијери модела "ајфон 4С".

"Еплова" радња у пекиншком округу Санлитум није могла да буде отворена, јер је нестрпљива маса почела да баца јаја и да се кошка са полицијом, пренио је Би-Би-Си.

Кина је највеће свјетско тржиште мобилних теелфона и друго највеће тржиште за "Епл". Модел "ајфон 4С", који прима гласовне команде, требало је да буде премијерно представљен у радњама у Кини.

Стотине људе чекале су цијеле ноћи пред највећом "Епловом" радњом у Пекингу по темперетури близу нуле, да би купили нови телефон. Дописници јављају да улица испред радње сада изгледа као поприште великих демонстрација.

Када су схватили да радња неће бити отворена, незадовољне муштерије почеле су да бацају јаја. Полиција је потом поставила кордон испред радње, а објекат је остао затворен.

"Епл" је саопштио да је одлучио да не отвори радњу у Санлитуну "због велике гужве, како би се осигурала безбједност купаца и запослених".

У саопштењу се додаје да је до даљег одгођена продаја новог "ајфона" у Пекингу и Шангају. Нови телефон у Кини може да се купи путем интернета или у радњама овлаштеног продавца "Кина уникома".

Остале "Еплове" радње у Пекингу и Шангају отвориле су се без инцидената, а продаја новог "ајфона" протекла је брзо.



Оставите одговор