Помучио се да наслиједи ДМ: Најмлађи милијардер има осамнаест година

Осамнаестогодишњи Лиман вриједи 3,3 милијарде долара након што је од оца Гунтера Лимана наслиједио удјеле у њемачком ланцу дрогерија "дм-дрогерие маркт". То је показала Форбсова 35. годишња листа милијардера која је објављена 6. априла.

петак, април 9, 2021 / 10:05

"Дм-дрогерие маркт", извор Лимановог богатства, водећи је ланац дрогерија у Њемачкој. Основана је 1974. године, а према веб страници компаније, запошљава више од 41.000 људи у више од 2.000 продавница широм Њемачке.

Према Форбсу, ни Кевин, ни његов отац нијесу активно укључени у компанију, а о њима се мало зна. Бизнис инсајдер је контактирао "дм-дрогерие маркт" тражећи изјаву, док, како се наводи у тексту, од Лимана није било могуће одмах добити коментар.

Друго мјесто међу најмлађим милијардерима на свијету 2021. године заузима 24-годишњи Ванг Зелонг из Кине, "тежак" 1,5 милијарди долара. На трећем и четвртом мјесту су норвешке сестре Александра и Катарина Андресен, које имају 24, односно 25 година и свака "вриједи" 1,4 милијарде долара. Обје посједују дио породичне компаније Ферд, инвестиционе компаније вриједне више милијарди долара.

Како се додаје, тренутно најмлађи милијардер на свијету – за ког није познато да је присутан ни на једној од водећих друштвених платформи – у потпуној је супротност од претходног носиоца титуле.

Подсјетимо, у Форбсовој листи милијардера за претходну годину ову титулу је добила звијезда ријалитија и модни могул Кајли Џенер. Док је 23-годишња Џенер пала са најновије Форбсове ранг листе милијардера, она је – контроверзно – проглашена за најмлађег свјетског милијардера у свијету у 2019. години са 21 годину.

Богати упркос пандемији постали богатији

Форбсова листа базира се на информацијама о најбогатијим људима на свијету, користећи цијене акција и девизне курсеве од 5. марта и узима у обзир само оне особе чија је нето вриједност већа од милијарде долара. Према листи, у свијету сада живи 2.755 милијардера – више него што је икада раније било.

Чак и након пандемијске 2020. године, свјетски милијардери су богатији него што су икада били. Према Форбсу, укупно богатство свјетских милијардера порасло је за осам билиона долара на огромних 13,1 билиона долара. У међувремену, извјештај Института за политичке студије открио је да су свјетски милијардери додали свом богатству четири билиона долара – знатно мање од процјене Форбса – 18. марта 2020. до 18. марта 2021. године.



Оставите одговор