Босански Петровац против: Чак и Срби милији од миграната из Азије

Општинско вијеће у Босанском Петровцу није прихватило намјеру премијера Унско-санског кантона Хусеина Рошчића да се на подручју локације Медено Поље уреди миграциони центар у којем би били смјештени мигранти, потврђено је данас Срни у Општинском вијећу.

среда, јул 25, 2018 / 22:22

На 10. ванредном засједању, које је одржано јуче, донесен је закључак у којем се наводи да је Општинско вијеће против тог приједлога и да сматра да се овај проблем мора рјешавати на вишим нивоима власти у БиХ, уз равномјерну расподјелу миграната на остале општине у БиХ.

"Општинско вијеће Босански Петровац изражава забринутост због новонастале ситуације у вези са мигрантском кризом из више разлога и због специфичности ове општине у сваком погледу, јер је ријеч о најсиромашнијој локалној заједници и општини са малим бројем становника, па и у погледу мултиетичности становништва које живи на овом простору", наводи се у закључку.

Општинско вијеће од Министарства безбједности БиХ тражи у најкраћем року детаљну информацију на основу чега се дошло до приједлога да је Босански Петровац – Медено Поље, локација за смјештај миграната, као и достављање документа Стратегија збрињавања миграната на подручју БиХ.

Срна у Општинском вијећу Босанског Петровца сазнаје да јучерашњој сједници, када се расправљало о питању мигрантске кризе, нису присуствовали одборници СДА, СББ-а и ДФ-а.

Такође, Агенцији је речено да се начелник општине Златан Хујић данас не може јавити на телефон јер се са сарадницима налази на састанку са шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунаром Вигемарком.

Хујић је раније изјавио Срни да на састанку са министром безбједности БиХ Драганом Мектићем није постигнут договор у вези са идејом да се на подручју ове општине уреди прихватилиште за мигранате, као и да му је јасно рекао да је општина против тог прихватилишта.

Он је истакао да је против прихватног центра за мигранте и лично и као начелник.

Начелник Босанског Петровца додао је да подржава став српских повратника који су, такође, против доласка миграната и који поручују да су једном селили и да неће више.



Оставите одговор