Пале: Фестивал глумаца и пјевача за дјецу

На Палама ће данас бити отворен Трећи међународни фестивал глумаца и пјевача за дјецу под називом "Радост је наш празник", који ће трајати до 23. септембра. Радислав Нишовић, предсједник Удружење грађана за културну сарадњу "Воли да те воле" Јахорина, каже да је неминовна потреба организовања овакве манифестације у БиХ, на којој се окупљају признати глумци […]

среда, септембар 21, 2011 / 09:48

На Палама ће данас бити отворен Трећи међународни фестивал глумаца и пјевача за дјецу под називом "Радост је наш празник", који ће трајати до 23. септембра.

Радислав Нишовић, предсједник Удружење грађана за културну сарадњу "Воли да те воле" Јахорина, каже да је неминовна потреба организовања овакве манифестације у БиХ, на којој се окупљају признати глумци и пјевачи за дјецу са простора бивше Југославије, с циљем едукације и забаве најмлађих.

"Овакав догађај промоција је културе, васпитања и туристичке понуде наших крајева, чиме се прави природан мост између онога што смо некада гледали и слушали, чему смо се као мали дивили и онога што дјеци пружа овај јединствени догађај", истакао је Нишовић.

Према његовим ријечима, овим пројектом жели се најмлађа популација усмјерити ка правим културним вриједностима и стварању навике посјећивања и учествовања у културним активностима.

Он је нагласио да је циљ пројекта организација манифестације међународног карактера којом се доприноси афирмацији општине Пале, града Источно Сарајево, Сарајевско-романијске регије, Републике Српске, као и БиХ.

Нишовић је рекао да су учесници Трећег међународног фестивала Предраг Вуковић – Пеђолино из Београда, дугогодишњи учесник "Музичког тобогана" Ратко Краљевић, Велибор Ђорђић са Пала и Мирсад Абдагић – Кике из Сарајева.

Према његовим ријечима, свечано отварање манифестације планирано је за данас у 16.00 часова на паљанској Променади, а најмлађима и учесницима фестивала обратиће се амбасадор Србије у БиХ Нинослав Стојадиновић.

"Такмичарски дио, који ће бити одржан у Културном центру Пале, предвиђен је за четвртак и петак у 11.00 и 12.00 часова. У петак у 13.00 часова је проглашење побједника и свечано затварање Фестивала", рекао је Нишовић.

Покровитељи фестивала су општина Пале и град Источно Сарајево. Улаз током фестивала је бесплатан.



Оставите одговор