Џомбић:Тунел Стамболчић готов до краја године

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да би радови на градњи тунела "Стамболчић" код Пала требало да буду завршени до краја године, напомињући да је из Развојног програма Српске за пројекат овог тунела издвојено 10 милиона КМ. Џомбић је након посјете тунелу "Стамболчић" изразио задовољство досадашњим током радова. Он је напоменуо да су […]

петак, септембар 2, 2011 / 21:01

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да би радови на градњи тунела "Стамболчић" код Пала требало да буду завршени до краја године, напомињући да је из Развојног програма Српске за пројекат овог тунела издвојено 10 милиона КМ.

Џомбић је након посјете тунелу "Стамболчић" изразио задовољство досадашњим током радова.

Он је напоменуо да су одређени рокови пробијени с обзиром на то да је словеначки кооперант "ЦПМ" тренутно у стечају.

Технички директор извођача радова "Нискоградња" Ратко Мишановић рекао је да је уговорна вриједност радова била 13,5 милиона КМ, али да ће за завршетак тунела бити потребно још 3,5 милиона КМ, за које се преговора са Јавним предузећем "Путеви РС", тако да би коначна вриједност радова износила 16.995.000 КМ.

Мишановић је нагласио да је тунел укупне дужине 1 100 метара од 2009. године пробијен 890 метара, односно комплетно је пробијен, хидроизолација је урађена 70 одсто, а примарна подграда комплетно је завршена.

Начелник општине Пале Слободан Савић истакао је да ће Источно Сарајево отварањем тунела добити изузетно важну путну комуникацију према дринској регији, док ће истовремено туристички центар Јахорина бити доста приступачнији.

Радови на тунелу "Стамболчић" почели су прије рата 1990. године.



Оставите одговор