2. седмица 2. наставака: СУПЕРКОЦКА (HIPERCUBE)

Урађен доста јефтиније, него што је то случај са његовим старијим братом. И толико успјешнијим, да су га се држали као пијан плота. Скоро исти састав заточених. Милитариста, мутави научник, пролупали математичар, згодна дјевојка, попаљени хакер… Међутим, то плагирање старог сценарија, овдје је уздигнуто на виши ниво. Постулати првог дјела, овдје су витоперени као поигравање […]

среда, март 16, 2011 / 05:59

Урађен доста јефтиније, него што је то случај са његовим старијим братом. И толико успјешнијим, да су га се држали као пијан плота.

Скоро исти састав заточених. Милитариста, мутави научник, пролупали математичар, згодна дјевојка, попаљени хакер… Међутим, то плагирање старог сценарија, овдје је уздигнуто на виши ниво. Постулати првог дјела, овдје су витоперени као поигравање са класицистичком поетиком. У коју треба имати муда да се такне.

Уз панику у групи и настојања да се извуку, уводе и колапс саме Коцке, која је сад много сложенија. Посједује паралелне свјетове, временски дисконтинуум, те зракасте облике који сијеку људе. Зато више пута сусрећу једни друге. И саме себе. Милитариста чак прибјегава канибализму да би преживио.

Сазнајемо да заиста постоји Алекс Транк. Легендарни хакер, који је једини способан направити такву структуру. Као у првом дијелу, најнеспособнији уствари вуче конце. Слијеп. Не глуп. Сви из екипе су радили дијелове Коцке, као подуговарачи фирме Ајзон (нешто као Карлајл у стварности). Сад су дио покуса.

Све се урушава, а кључ за излаз је број 60659.

(Редитељ: Андреј Секула; Улоге: Кари Матчет, Жеран Вин Дејвис, Грејс Лин Кунг)Оставите одговор