Зора Видовић са Мартином Петријем, Република Српска у дуговима

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић разговарала је данас са шефом Мисије Међународног монетарног фонда у БиХ Мартином Петријем и резидентним шефом ММФ-а Ендрју Џуелом о реформским процесима које Република Српска успјешно реализује у складу са мјерама дефинисаним Програмом економских реформи.

среда, фебруар 26, 2020 / 17:26

Министарка финансија Зора Видовић је изјавила да су мјере и активности дефинисане Програмом економских реформи свеобухватне, те изразила задовољство чињеницом да на њиховој реализацији интензивно раде и Влада Републике Српске и све релевантне институције Републике Српске, које имају техничку подршку међународних финансијских институција.

Највише пажње током разговора је посвећено стању у јавном сектору, реформи сектора здравства, реформи управљања јавним предузећима, те плановима у погледу система расподјеле прихода од индиректних прихода. Очекивања мисије ММФ-а су да ће у што скорије вријеме доћи до рјешења проблема око поравнања између Републике Српске и Федерације БиХ, те да ће будућа расподјела бити аутоматизована и заснована на крајњој потрошњи.Оставите одговор