ЖИВИ ПАКАО – ОРГАНИЗАМ (LIVING HELL – ORGANIZM)

Показује се да је рачунарска техника у САД толико напредовала, да је данас тамо много јефтиније наћи момка који ће ефекте пиштољског пуцња одрадити преко Рачунарски Направљене Слике (CGI), него да се покушава аналогно на самом сету. Ово је такво срање од филма, који се вјероватно праве само да биоскопи не би пропали, људи имали […]

недеља, јануар 2, 2011 / 07:36

Показује се да је рачунарска техника у САД толико напредовала, да је данас тамо много јефтиније наћи момка који ће ефекте пиштољског пуцња одрадити преко Рачунарски Направљене Слике (CGI), него да се покушава аналогно на самом сету.

Ово је такво срање од филма, који се вјероватно праве само да биоскопи не би пропали, људи имали на шта утући вече, продавци продати кокице и шећерну вуну.

Потпуна говнарија, тачније, ово је крајња сраћка, и то урађена по многим топицима овог жанра: некакве хорор-владина завјера-научнофантастичне акције.

Филм почиње сценама када неки јако лоши ефекти уништавају јединице Војске САД, у покушају да уништи исте те лоше ефекте. На крају страда и гузати, дежмекасти генерал.

Затим се врнемо 30 година у рикверц, да би видјели како нека тета свом сину урезује слова В 12, С 3. У питању је Подрум 12, Одјељак 3 у којем је нешто што се не смије дирати.

Он се увуче у америчку војну базу да би то јавио команданту, пошто се иста тај дан руши. Они наравно погледају шта је и отпочиње катаклизма, за коју се испоставља да је обавио Рус који је емигрирао у САД из СССР. (Сигурно због фармерки и Кока-Коле)

Он је умро и налазе га заједно са шимпанзом у том контејнеру војне базе у Њу Мексику. И то зло-организам се сад развија и немогуће га је уништити. Свака експлозија га само размножава и ко зна шта ће бити кад изађе сунце…

Но, ту долазимо до те мистичне основе, а то је да је тај Рус заправо његов биолошки отац, а да је мајка евидентно била у праву кад је рекла да је то зло које не треба узнемиравати. Ем је научник опет Рус (није Нијемац овај пут), ем је неким чудним сегментима зачећа главни јунак (исти лик глуми и Руса зарад исплативости) у себи има антитијела. Тако он побиједи малу количину тог отрова, и постане човјек-серум. Иначе, тај узорак испод микроскопа је једна баба успјела да одреже, мислећи да је реп неке животиње, и при томе остане жива!

Тако овај наставник биологије и војна научница којој је параплегични муж рикнуо, успјевају да убију неман прије изласка сунца, а преживљавање им у финишу омогући црнац-пуковник, који је схватио праву истину.

Све клише до клишеа, и мени се овдје највише допада кад нека клинка (евидентно бјелкиња) говори да је то све завјера Владе против њиховог народа, а онда се препире са неким клинцем око процента индијанизма у крви.

Друго је да мијењају завоје на дупету научника у колицима, односно тај сегмент је направио најбољу мотивацију лика у читавом остварењу.

Надаље држава Нови Мексико је финасирала филм, ваљда да би ико озбиљније чуо за њу.

(Редитељ и писац: Ричард Џефриз)Оставите одговор