Зимоњић и Бозољац славили у дублу

Српски пар савладао је Индијце Рохану Бопана и Сомдева Деверманаса 3:1 (3:6, 6:3, 6:4, 7:6(10)) у сетовима, и донио вођство српској репрезентацији 2:1 у побједама. Зимоњић и Бозољац су славили након преокрет, јер су Бопана и Деверман добили први сет. Повели су са 1:2 у гемовима, Србија је преокренула на 3:2, а онда Индија долази […]

субота, март 5, 2011 / 17:05

Српски пар савладао је Индијце Рохану Бопана и Сомдева Деверманаса 3:1 (3:6, 6:3, 6:4, 7:6(10)) у сетовима, и донио вођство српској репрезентацији 2:1 у побједама.

Зимоњић и Бозољац су славили након преокрет, јер су Бопана и Деверман добили први сет. Повели су са 1:2 у гемовима, Србија је преокренула на 3:2, а онда Индија долази до предности, 3:4.

Поново су и једна и друга селекција направиле брејк, и било је 4:5 за Индију, која осваја и поен на свој сервис, те одваја први сет са 4:6.

За разлику од првог, почетак другог сета припао је нашем дублу. Бозољац је напокон почео да сервира како зна, ау четвртом гему трећи пут је попустио сервис Девармана и Србија је дошла до предности од 4:1. До краја сета сервери су били сигурни на обе стране, па је Србије изједначила на 1:1 у сетовима добивши други са 6:3.

Српски дубл током другог сета није допустио ниједну брејк лопту противницима, а сада одличним сервисима Зимоњић и Бозољац наставили су иу другом сету. Имали су Индијци у том периоду двије брејк лопте, али их нису искористили, док је сервис Девармана поново попустио. То је било довољно за наше тенисере који су трећи сет добили са 6:4.

У четвртом сету Деварман и Бопана одлично су кренули. Направили су брејк који су потврдили и повели су веома брзо са 4:1. Зимоњић и Бозољац заиграли су у наставку боље, поново су Деварману одузели сервис, добили три везана гема и изједначили на 4:4.

Имали су Индијци при вођство од 5:4 на сервис Зимоњића и сет лопту, али је један од најбољих дубл играча свијета спасао, а Србија је затим и изједначила на 5:5. У 11. гему француски судија је направио катастрофалну грешку. Србија је имала брејк лопту, лоптица је пала на основну линију, линијски судија се није чуо, али је главни исправио његову одлуку и поен додијелио Индији. На успореном снимку се видело да лоптица није била ни близу аута, па је главни судија тако озбиљно угразио резултат овог меча.

Индијци су успјели да добију тај гем, наши тенисери су исто урадили у наредном, па се ушло у тај-брејк. Првих шест поена ишли су уз сервис, а онда је Деварман одличним ритерном освојио поен и Индија је повела са 4:3. Међутим, мини-брејк је неутрализован већ у наредном поену, а онда је српски пар од 4:5 са два поена на сервис Зимоњића дошао до 6:5 и меч лопте.

Успјели су Индијци сервисима Девармана да преокрену и дођу до своје друге сет лопте, али ни њу нису искористили. Зимоњић је одлично одиграо, па је Србија дошла до друге меч прилике. Бопана и Деварман се ипак нису ни тада предали, па су на 10:9 имали сет лопту на свој сервис.

Тада је одигран поен меча, Индија је тај поен требала да добије, али Зимоњић и посебно Бозољац, разлетили су се по терену, успјели су да изједначе, а затим и добију још два везана поена за коначан тријумф (12:10).Оставите одговор