Земан од Чешке: Србију ЕУ уцјењује као 1389. на Косову пољу

Предсједник Чешке Милош Земан увјерен је да је долазак миграната у Европу организован и сматра да Европи пријети нови избјеглички талас са Блиског истока и из Африке.

понедељак, јул 10, 2017 / 20:09

09″Говори се о томе да је у Африци за миграцију у Европу већ припремљено минимално неколико милиона људи. Због тога што је ријеч највећим дијелом о муслиманима, чија је култура неспојива са европском, не вјерујем да је могућа њихова асимилација", рекао је Земан за данашње "Новости".

Када погледате историју Европе био је то, у ствари, непрекидни рат са муслиманима. Управо је то Србија доживјела на сопственој кожи, између осталог и на Косову пољу – тврди Земан, говорећи о мигрантском притиску на Европу.

На констатацију новинара да је ЕУ стално притискала и уцјењивала Србију по питању Косова и Републике Српске и на питање како би Чешка реаговала да је била изложена таквим уцјенама, Земан каже: "Сваком уцјењивачу треба се супротставити одмах на почетку, јер ако устукнете пред уцјењивачем нећете га примирити, већ ће имати све веће и веће захтјеве".

Упитан о односу према Русији чески предсједник каже да је он одређен тиме што је Русија значајан трговински партнер Чешке Републике.

"А мој интерес је да подржим економску дипломатију и да имам добре односе са свим – понављам – свим значајним земљама, Шарл де Гол је то називо стратегијом свих азимута", рекао је он.Оставите одговор