Жељко Митровић одбио сарадњу са Анђелином Џоли

Власник телевизије Пинк Жељко Митровић одбио је сарадњу са холивудском звијездом Анђелином Џоли, која је планирала да у Србији сними свој редитељски првенац. Митровић и Џолијева преговарали су о снимању филма чија је тема рат у Босни, а након што је челни човјек Пинкове империје схватио да она нема лијепо мишљење о Србима, одбио је […]

четвртак, јул 22, 2010 / 20:14

Власник телевизије Пинк Жељко Митровић одбио је сарадњу са холивудском звијездом Анђелином Џоли, која је планирала да у Србији сними свој редитељски првенац.

Митровић и Џолијева преговарали су о снимању филма чија је тема рат у Босни, а након што је челни човјек Пинкове империје схватио да она нема лијепо мишљење о Србима, одбио је заједнички посао са глумицом.

– Имао сам велике симпатије према Анђелини Џоли и веома сам поштовао њено дјело и лик. Нажалост, она је препуна предрасуда о Србима. Знам да сарадња с њом отвара врата великог филмског бизниса, али не желим да будем дио нечега што по ко зна који пут представља Србе као вјечите лоше момке. То не желим и нећу! – поручио је Митровић након што се у уторак састао са четворицом продуцената из тима Џолијеве да би разговарали о учешћу ,,Пинк филмс интернешенела” (Pink Films International – PFI) у стварању филма који треба да се снима на територији Србије и дијелом у БиХ.

Филм који ће Анђелина режирати и у ком ће највероватније играти главну улогу има сценарио који Србе представља као монструме. Једна сцена говори о томе како група Срба, од дјечака до пензионера, силује лијепу и младу муслиманку, док јој у другој сцени полудјели српски војник одсијеца и гризе дојку.

С обзиром на то да је радња филма смјештена на просторе бивше Југославије и некада ратом захваћена подручја и да је српски народ стављен у негативну конотацију, Митровић је одбио да на било који начин учествује у снимању овог филмског пројекта. Митровић не жели да он лично, а ни његова компанија на било који начин буду дио нечега што може и хоће да по ко зна који пут представи српски народ у изузетно лошем свјетлу.

Према плану, Анђелина је требало да до краја мјесеца обиђе неколико локација за снимања у Босни и Србији и да један дио филма ради у Пинковим филмским студијима у Шимановцима. Глумица није успјела да пронађе локацију у Босни, због чега је одложила и долазак у Србију и састанак са Митровићем.Оставите одговор