21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Због најављеног земљотреса: Општа паника у Риму

Хиљаде успаничених Римљана напустило је град, а продавнице су затворене усљед најаве да ће главни град Италије данас погодити разорни земљотрес. Полиција се суочава с огромним бројем позива грађана, па је отворена бесплатна линија како би их смирили. Агенција АНСА јавља да је већи број грађана отишао у околна села, а велики број продавница у […]

среда, 11 маја, 2011 / 12:37

Хиљаде успаничених Римљана напустило је град, а продавнице су затворене усљед најаве да ће главни град Италије данас погодити разорни земљотрес.

Полиција се суочава с огромним бројем позива грађана, па је отворена бесплатна линија како би их смирили.

Агенција АНСА јавља да је већи број грађана отишао у околна села, а велики број продавница у Риму је затворен.

Лист "Ла република" пише да ће се на радном мјесту данас појавити 18 одсто радника мање, а наставници очекују смањен број ученика за петину.

Потрес је најавио сеизмолог Рафаеле Банданди, који је умро 1979. године. Равнајући се према положају планета, сеизмолог је закључио да ће баш данас Рим погодити разорни земљотрес. Банданди је предвидио и земљотрес у Фриули 1976. године који је однио хиљаде живота.

Контроверзни италијански научник Ђампаоло Ђулијани, који је најавио потрес у Л’аквили, тврди да Риму ипак пријети опасност. Ђулијани је само дан прије него што се тло затресло у Л’Аквили и однијело 300 живота, рекао да ће доћи до потреса. Нико му није вјеровао, а чак је био и оптужен за лажну узбуну. Суд га је ослободио оптужби, признајући да је научном методом предвидио потрес, мада није био прецизан у његовом лоцирању.