Зашто "Бојкотуј Хрватску"? – Због традиције љубави из Макарске

Фронтал.РС посједује одредницу "Бојкотуј Хрватску – и љети и зими", сугеришући да има и пожељнијих и повољнијих дестинација од државе која наставља геноцидне радње над њиховим сународницима. Ево шта мисли градоначелник Макарске.

четвртак, јул 28, 2022 / 13:50

Градоначелник је из љевичарског СДП, а не ХДЗ, а да чак нико ни не помиње Србе, већ су дискурсом хрватских новинара непрофитабилни/некултурни/недобродошли Босанци и Херцеговци.

Упозорење – текст је пресловљен на српско писмо:

Градоначелника Макарске Зорана Пауновића (СДП) новинари Слободне Далкамције су питали када ће се град очистити јер, како наводе, "баш нешто и не мирише, већ смрди”, казао је да то није истина и да се град редовито пере и чисти.

А када су га упитали зашто је смањио број канти, казао је да је то ЕУ директива.

– Број канти је смањен да се направи ред што су ЕУ смјернице – казао је Пауновић, којег су упитали па гдје ће људи бацати смеће које ”произведу” на плажи – боце, омоте од сладоледа, картонске чаше за каву, дјечје пелене и остало.

– Људи се морају бринути о свом отпаду и нека сватко своје смеће носи са собом дома и тамо га баци у своју канту – казао је Пауновић.

Међутим, градоначелник се није ни сјетио текста некадашњег тисканог издања Макарског приморја, а чији је текст изазвао регионални инцидент. Наиме, Иво Ћурковић, тадашњи главни уредник тједника Макарско приморје писао је, међу осталим, ”како су Босанци и Херцговци кампањски гости који сметају, али које се не може избјећи” чиме су остали шокирани и Макарани, а посебно туристи из Босне и Херцеговине.

"Зашто спомињемо овај текст? Па процијените сами”, наводи Слободна Даламција.

– Све те вреће смећа поред канти за отпатке, остављају људи који долазе на једнодневне излете у Макарску из БиХ. Њих аутобус само искрца, они на плажи једу и пеку роштиљ и оставе само смеће, а од њих нема зараде – казао је Пауновић, који се пожалио да дјелатници Комуналца испразне канте у 8 сати, а онда су већ пуне у 9.30 сати.

– Требам ли ја сада запослити још 10 људи у Комуналцу и из прорачуна потрошити милијун куна? Па град се редовито чисти и чак су помогли и дјелатници Водовода када се прао Трг Тина Ујевића – рекао је Пауновић.Оставите одговор