Запјевала Чавка птица: Муслимани у Српској да не гласају за Иванића, а ни супарника му

Посланик Радончићевог СББ у НСРС и шеф клуба сада већ распале Домовине, Адрмир Чавка, добио је запажен простор у медијима.

четвртак, фебруар 22, 2018 / 19:44

Чавка је позвао Бошњаке из Српске да на предстојећим изборима не гласају за Младена Иванића (ПДП) јер, како тврди, није помогао Бошњацима који су били жртве тортуре у протеклом рату.

– Позивам Бошњаке да пониште свој глас. Иванић се трудио да буде "већи Додик од Додика" и неће да призна да је управо бошњачким гласовима изабран. Нећемо више дозволити да Бошњаци у Републици Српској буду било чији кусур – рекао је новинарима Чавка, који тврди да је политичко Сарајево неодговорно, јер Бошњаци у Републици Српској не могу да бирају бошњачког члана Предсjедништва БиХ..

Он је подсјетио да је Иванић на прошлим општим изборима добио 36.000 бошњачких гласова. Занимљиво, Чавка је сличну поруку послао и крајем године, али у том мање запаженом интервјуу је тврдио да су Бошњаци дали Иванићу 25.000 гласова. Иако је прецјењивао укупан број муслиманских гласача и до 60.000 (на тим изборима федералне странке осовојиле око 49.000 гласова).

Вриједи напоменути да је на изборима за предсједништво највише неважећих листића, између осталог и због тога што дио муслимана у Српској поништава те листиће. Сем тога, на гласачким мјестима у Зворнику, гдје је побјеђивала Домовина и СДА, побјеђивала је и Жељка Цвијановић, што говори да је је гласање често и локална трговина.

Како било, након приближавања Додика и Радончића, и Чавка лети у одвојеном јату. Након ломова у СДА, покушава задржати "бренд" Домовине, а за себе придобити личну корист. Нападом на Иванића одрађује солидан посао за Додика, али умјешније него пар мјесеци раније, када је Додику упутио мноштво комплимената.

Вриједи поменути да је Чавка био дио случаја у којем је пјевачу Дади Глишићу одузета имовина, тако што се накнадно основан клуб који се позвао на право имовине некадашњег фудбалског клуба Врбања. Можда то има везе са његовим новим ангажманом.2 КОМЕНТАРА

  1. Да Чавка овим позивом Бошњацима и приједлогом о ускраћивању подршке Иванићу не жели само да наводи воду на Додиков млин (с обзиром на то да свеукупан број бошњаких гласова може лијепо утицати на исход), помислио бих како и није лоша замисао…

Оставите одговор