Закон о попису: Продужен рок за амандмане

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ продужио је данас за 30 дана амандманску фазу за Приједлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ. Нико од делегата није се јавио за расправу о закључку о продужетку амандманске фазе, који је усвојен једногласно. Комисија за економске реформе и развој закључак о продужењу амандманске фазе донијела је […]

петак, септембар 30, 2011 / 12:56

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ продужио је данас за 30 дана амандманску фазу за Приједлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ.

Нико од делегата није се јавио за расправу о закључку о продужетку амандманске фазе, који је усвојен једногласно.

Комисија за економске реформе и развој закључак о продужењу амандманске фазе донијела је пошто предсједници шест странака заступљених у колегијумима парламентарних домова још нису постигли договор о овом закону, али и зато што су амандмани стизали и након истека рока за њихово достављање.

Делегати су у првом читању усвојили Приједлог закона о измјени Закона о измирењу обавеза по основу рачуна старе девизне штедње, којим се омогућавају додатни рокови за верификацију старе девизне штедње.

Предложеном измјеном омогућава се ентитетима и Брчко дистрикту да пропишу нове рокове, с тим да се процес верификације заврши до краја 2012. године.

Делегат из српског народа Крстан Симић поставио је питање зашто се у процесу рјешавања старе девизне штедње заобилазе штедише Љубљанске и Инвест банке.

"Не видим нити један разлог због чега су они заобиђени", рекао је Симић истичући да се овим дискриминишу грађани који су имали девизну штедњу у Љубљанској и Инвест банци.

Симић је увјерен да укључивање штедиша у ове двије банке у процес рјешавања старе девизне штедње не би угрозило финансијску стабилност БиХ.Оставите одговор