Београд: Oдгођена сједница Одбора за одбрану и безбједност

Српска радикална странка, на чији је захтјев сазвана данашња сједница Одбора Скупштине Србије за одбрану и безбједност о теми одбране Косова и Метохије, није обавијештена због чега је почетак сједнице одгођен за 16.00 часова, мада је требала почети у 11.00 – рекла је Срни потпредсједник српског парламента Наташа Јовановић. Она је навела да је обавјештење […]

петак, септембар 30, 2011 / 12:50

Српска радикална странка, на чији је захтјев сазвана данашња сједница Одбора Скупштине Србије за одбрану и безбједност о теми одбране Косова и Метохије, није обавијештена због чега је почетак сједнице одгођен за 16.00 часова, мада је требала почети у 11.00 – рекла је Срни потпредсједник српског парламента Наташа Јовановић.

Она је навела да је обавјештење да се почетак сједнице одгађа, добила синоћ око 21.00 час од секретара Одбора, који је том приликом навео да поступа по налогу предсједника Одбора Душана Бајатовића.

"Парламентарна пракса јесте да нас када се деси да се седница било ког радног тела помера обавесте о разлогу, али сада нема рационалног објашњења", рекла је Јовановићева, која је и члан Одбора за одбрану и безбједност.

Она је навела да није добила ни информацију о томе ко је од позваних представника државног врха потврдио долазак на сједницу.

Затражено је да сједници присуствују предсједник Србије Борис Тадић, министар одбране Драган Шутановац, министар унутрашњих послова Ивица Дачић, начелник Генералштаба Србије генерал Милоје Милетић, директор Безбједносно-информативне агенције /БИА/ Саша Вукадиновић и директор Војно-безбједносне агенције Светко Ковач.

Из Скупштине Србије данас је саопштено да је предсједник Одбора Скупштине Србије за одбрану и безбједност Душан Бајатовић сазвао сједницу тог тијела за 16.00 часова "у складу са захтјевом седам чланова Одбора за одбрану и безбједност".

Разлог помјерања почетка сједнице није наведен.

На дневном реду налази се само једна тачка – Одбрана јужне српске покрајине Косова и Метохије.

Сједница ће бити одржана у Дому Народне скупштине, Трг Николе Пашића 13, у сали два.Оставите одговор