Зафрановић долази у Српску по подршку за филм о Јасеновцу

Филмски режисер Лордан Зафрановић боравиће 2. и 3. марта у Бањој Луци, гдје ће се састати са културним радницима из Српске с којима ће разговарати о својим плановима да сними филм "Дјеца Козаре".

среда, фебруар 24, 2021 / 21:33

 Потврдио је ово за "Глас Српске" сам Зафрановић који је истакао да је циљ ове посете да се пронађу евентуални партнери из Српске који би финансијски подржали снимање тог историјског филма који се бави страдањем дјеце са Козаре у врјеме НДХ.

"У овом тренутку не могу вам више рећи, јер је организацију мог доласка у Бању Луку на себе преузео продуцент овог филма", истакао је он додајући да ни након свих перипетија у вези са сценаријем није одустао од снимања  филма.

 Филмски центар Србије је средином прошле године одлучио да финансијски подржи снимање филма, али, како каже Зафрановић, ради се о средствима која нажалост нису довољна за снимање великог и захтјевног филмског пројекта на којем он ради већ готово 30 година.

"Видјећемо шта ће бити у Бањој Луци. У сваком случају покушаћу да нађем и коопродуценте у Хрватској, јер мислим да је и њој потребан један такав филм и да је то начин да она са себе скине ту сјену усташтва", поручио је Зафрановић који последњих десетак година живи и ради у Прагу.Оставите одговор