Забрана дјеловања за највеће неонацистичко удружење у Њемачкој

Њемачка је забранила највеће неонацистичко удружење у земљи, које подржава особе осуђене због ултрадесничарских ставова и њихове породице, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова. Организација за помоћ националним политичким затвореницима (ХНГ) представља пријетњу по друштво и дјелује против Устава, сматрају њемачке власти. ХНГ, чији је слоган "Фронт споља и изнутра", жели да учврсти ултрадесничарске ставове […]

среда, септембар 21, 2011 / 18:53

Њемачка је забранила највеће неонацистичко удружење у земљи, које подржава особе осуђене због ултрадесничарских ставова и њихове породице, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.

Организација за помоћ националним политичким затвореницима (ХНГ) представља пријетњу по друштво и дјелује против Устава, сматрају њемачке власти.

ХНГ, чији је слоган "Фронт споља и изнутра", жели да учврсти ултрадесничарске ставове затвореника и мотивише их да наставе борбу против система, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

"Одбацивањем демократске уставне државе и величањем национал-социјализма, ХНГ је покушала да задржи радикалне десничарске криминалце под својим окриљем", додаје се у саопштењу.

Ова група основана је 1979. године и има око 600 чланова.

Забрана је услиједила послије рација широм Њемачке у којима је полиција заплијенила материјал у власништву водећих чланова ове организације.Оставите одговор