Вулин: Пленковић прича лажи и глупости, какве не би ни доказани усташа

Лаж и глупост да је Србија крива за протјеривање и убијење Срба у "Олуји", коју је изрекао премијер Хрватске Андреј Пленковић, не би изговорио ни доказани усташа и неосуђени злочинац Анте Готовина, који најбоље зна колико је злочина и зла нанио Србима, поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

петак, август 5, 2022 / 15:50

"То не зна само Хашки трибунал", рекао је Вулин.

Он је нагласио да су усташе, које су једине формирале логоре само за дјецу, суровошћу и лудилом премашиле своје њемачке учитеље, преноси телевизија "Пинк".

"Коме је Степинац светац, њему је Јасеновац радни логор, Сисак дечије одмаралиште, а Олуја – злочиначки подухват Срба", нагласио је Вулин и додао да се таквима не ћути и не прашта.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је на прослави "Олује" у Книну да "Хрватска зна како је бити жртва агресије", те да је "Српско руководство "присилило Хрватску на протјеривање Срба".

Хрватске снаге су 4. августа 1995. године напале Републику Српску Крајину /РСК/ – територију формално под заштитом мировних снага УН, начинивши низ злочина и протјеравши 250.000 Срба.

У злочиначкој акцији "Олуја" је, према евиденцији "Веритаса" погинуло и нестало 1.872 Срба.

Хрватска војска је током офанзиве и након пада Крајине починила злочине над српским цивилима, а спаљено је више од 22.000 српских кућа.Оставите одговор