Вујановић: Очекујем усвајање изборног закона

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић вјерује да ће црногорски парламент учинити све да буде усвојен изборни закон јер, како је рекао, не мисли да ће ико преузети ризик да успори европски пут државе и одложи преговарачки процес. Сједница Скупштине Црне Горе на којој би требало да се изврше измјене Изборног закона заказана је за недељу, […]

субота, јул 30, 2011 / 08:29

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић вјерује да ће црногорски парламент учинити све да буде усвојен изборни закон јер, како је рекао, не мисли да ће ико преузети ризик да успори европски пут државе и одложи преговарачки процес.

Сједница Скупштине Црне Горе на којој би требало да се изврше измјене Изборног закона заказана је за недељу, 31. јул.

У саопштењу из његовог кабинета наводи се да је Вујановић оцијенио да су државни субјекти и грађани показали посвећеност европским интеграцијама.

"Оно што је било очекивање грађана реализовано је максимално. То обавезује да се и посљедња степеница заврши. Имам оптимизам да ће се са пуном одговорношћу у парламенту учинити све да би добили изборни закон", наводи се у саопштењу.

Према његовим ријечима, несумњиво је да је усвајање закона услов који се мора испунити.

"Не верујем да ће било ко на себе преузети ризик да успори европски пут Црне Горе и одложи преговарачки процес. Зато се надам да ће се и у овим данима до недјеље уложити додатни напор и да ћемо бити свједоци усвајања изборног закона", рекао је Вујановић.Оставите одговор