Воли изненађења: Роберт Гејтс у Авганистану

КАБУЛ – Амерички секретар одбране Роберт Гејтс допутовао је јутрос у Кабул у ненајављену посјету Авганистану која се одвија након што је деветоро дјеце погинуло у нападу НАТО. Роберт Гејтс предвиђа да посјети војнике на југу и истоку земље и да се састане са авганистанским предсједником Хамидом Карзаијем и америчким генералом Дејвидом Петреусом, командантом НАТО […]

понедељак, март 7, 2011 / 08:49

КАБУЛ – Амерички секретар одбране Роберт Гејтс допутовао је јутрос у Кабул у ненајављену посјету Авганистану која се одвија након што је деветоро дјеце погинуло у нападу НАТО.

Роберт Гејтс предвиђа да посјети војнике на југу и истоку земље и да се састане са авганистанским предсједником Хамидом Карзаијем и америчким генералом Дејвидом Петреусом, командантом НАТО у Авганистану, саопштио је портпарол Џеф Морел новинарима који су допутовали са Гејтсом.

Међутим, главна тема биће незадовољство народа у Авганистану након што је 1. фебруара у нападу погинуло деветоро дјеце.

Прелиминарна истрага указала је да су снаге НАТО случајно убиле девет цивила у уторак, а локални званичници су саопштили да је ријеч о дјечацима, од 12 година и мање, који су убијени док су скупљали дрва за огријев.

НАТО је саопштио да је дошло до лоше комуникације у вези информација о локацији побуњеника са које су пуцали на базу коалиционих трупа.

Командант НАТО-а генерал Дејвид Петраеус изјавио је да НАТО "дубоко жали" због трагедије, истакавши да до тих жртава никада није требало да дође.



Оставите одговор