Мишо Релота: Лагумџија крши Устав!

БAЊA ЛУКA – Вријеме је да представници међународне заједнице, који су чланови Савјета за провођење мира у БиХ, реагују на најаве противуставног дјеловања СДП БиХ и да стану у крај свакодневним недомјереним изјавама лидера ове партије Златка Лагумџије, рекао је портпарол ХДЗ БиХ, Мишо Релота. "То што СДП жели да сазове сједницу Дома народа је […]

понедељак, март 7, 2011 / 08:44

БAЊA ЛУКA – Вријеме је да представници међународне заједнице, који су чланови Савјета за провођење мира у БиХ, реагују на најаве противуставног дјеловања СДП БиХ и да стану у крај свакодневним недомјереним изјавама лидера ове партије Златка Лагумџије, рекао је портпарол ХДЗ БиХ, Мишо Релота.

"То што СДП жели да сазове сједницу Дома народа је противзаконито и противуставно. Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ је више пута нагласила да жеље СДП-а представљају нелегитиман чин који нема упориште у Уставу и закону", рекао је Релота за "Глас Српске" и додао да СДП на тај начин улази у авантуру која је унапријед осуђена на пропаст.

Реагујући на саопштење СДП БиХ у којем оптужују два ХДЗ да врше блокаду конституисања власти у ФБиХ и БиХ, Релота је рекао да је све што посљедњих мјесеци долази из ове партије само "лажно мазање очију јавности".

Он је навео да СДП-а БиХ и сателити окупљени око њихове платформе желе грубо да изиграју легитимну вољу хрватског народа и тако дестабилизују БиХ.

Коментаришући оптужбе СДП да се ЦИК ставила у службу блокирања конституисања власти, јер је одбила да потврди мандате делегатима у Дому народа Парламента ФБиХ док он не буде попуњен, члан ЦИК Бранко Петрић је рекао да та институција ради по Уставу и законима.

"Наше одлуке се доносе на сједницама. На сваку одлуку ЦИК-а се може жалити суду, а све мимо тога је ствар притисака и ми се не упуштамо у то и не желимо да коментаришемо страначка саопштења", рекао је Петрић.

СДП је саопштила да су сви грађани БиХ постали таоци неодговорне и неуставне политике два ХДЗ који "врше вишемјесечну блокаду формирања законодавне власти у ФБиХ тиме што не дозвољавају да се у три кантона, у којима они имају скупштинску већину, изаберу делегати за Дом народа Парламента ФБиХ".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *