Власник Фулама сам себи опростио дуг од 151 милион фунти па додао још 93 милиона

Шахид Кан замијенио је 151 милион фунти дуга који је Фулам имао према њему у додатне власничке дионице, а но то је додао још и 93 милиона фунти "на име финансијске помоћи” Фуламу.

субота, април 2, 2022 / 20:34

То су, коначно откривени, детаљи посла којим је Фулам успио да ријеши финансијске проблеме настале због катастрофалне једне сезоне у Премијер лиги. Кан је практично сам себи опростио дугове.

Откуп је услиједио након што је Фулам пријавио дуг од 94 милиона фунти за сезону 2020/21. која је завршена елиминацијом из Премијер лиге и експресним повратком у Чемпионшип. Током те једне године Фулам је потрошио 51 милион фунти само на трансфере.

Губици из сезоне 2020/21. само су се "наслонили" на 23 милиона фунти дуга из сезоне 2018/19. а на све муке су стигли и проблеми празних трибина због пандемије коронавируса.

Током сезоне 2018/19, када је дозвољен био долазак ограниченом броју навијача на Крејвен Котиџу је на два меча било присутно само 4.000 људи. У односу на 350.000 навијача који су кроз капије стадиона прошли токо сезоне 2019/20.

Поједини извори блиски клубу наводе да је дио новца који је претходно уложио Кан потрошен изградњу нове Риверсајд стенд трибине што је, логично, додатно погоршало финансијско стање клуба јер је на реконструкције само прошлог љета потрошено 60 милиона фунти.

До договора са Каном дошло је практично само неколико дана након објављивања финансијских података и упозорења клуба да ће бити потребна "значајна финансијска улагања" како би Риверсајд стенд трибина била завршена.

Кан је стекао богатство које се процјењује на више од осам милијарди фунти. Купио је Џексонвил џегуарсе 2012. да би годину дана касније од Мохамеда ал Фаједа купио Фулам.Оставите одговор