Влада данас оно баш, али баш о корупцији

БАЊА ЛУКА – Влада Републике Српске разматраће данас на тематској сједници информацију о реализацији Стратегије сузбијања корупције у РС. Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова, а конференција за новинаре за 13.00 часова. Влада РС усвојила је 2008. године Стратегију сузбијања корупције у РС која је сачињена због потребе да се Влада Српске на свеобухватан […]

петак, март 4, 2011 / 07:58

БАЊА ЛУКА – Влада Републике Српске разматраће данас на тематској сједници информацију о реализацији Стратегије сузбијања корупције у РС.

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова, а конференција за новинаре за 13.00 часова.

Влада РС усвојила је 2008. године Стратегију сузбијања корупције у РС која је сачињена због потребе да се Влада Српске на свеобухватан начин супротстави корупцији, с обзиром на то да она представља један од тежих друштвених проблема и да досадашње мјере нису биле довољно ефикасне.

Борбом против корупције Влада РС жели постићи пет важних циљева – ефикасна примјена позитивних правних прописа, превенција, подизање свијести и едукација становништва, дефинисање процедура за појаве корупције на различитим нивоима и пооштравање санкција.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик затражио је крајем прошле седмице од свих правосудних институција у Српској да покажу спремност и снагу да се уђе у борбу против организованог криминала, истичући да је то важан фактор европских интеграција.

У писму, које је Додик упутио правосудним институцијама у РС, наводи се да у борби против организованог криминала не смије бити повлаштених, ни међу задуженим за провођење закона полицијом, тужиоцима и судијама.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо најавио је да ће одржати састанак са руководиоцима у оквиру МУП РС на којем ће бити анализирани досадашњи резултати акционог плана за борбу против криминала и корпуције и утврђени предстојећи задаци.Оставите одговор