Ветерани одгодили протест: У суботу смо на Малом Зејтинлику

Удружење ратних ветерана Републике Српске (РС) одустало је од новог протестног окупљања заказаног за суботу у Бањој Луци. "Ми добро знамо да су у суботу Задушнице и да је то свети дан. Ми ћемо тада бити на Војничком гробљу у Сокоцу, а да би се поклонили сјенама наших погинулих сабораца и да још једном ослушнемо […]

петак, фебруар 21, 2014 / 09:57

Удружење ратних ветерана Републике Српске (РС) одустало је од новог протестног окупљања заказаног за суботу у Бањој Луци.

"Ми добро знамо да су у суботу Задушнице и да је то свети дан. Ми ћемо тада бити на Војничком гробљу у Сокоцу, а да би се поклонили сјенама наших погинулих сабораца и да још једном ослушнемо њихов глас, јер тај глас не допире више ни до кога", рекао је Душко Вукотић, предсједник Удружења ветерана РС.

Након Задушница, појаснио је, штаб за организацију мирних протеста остаје у сталном засједању.

"Протеста ће бити, али онда када будемо могли гарантовати свим грађанима Бања Луке да се неће десити ниједан инцидент, јер ми смо Бања Луку и цијелу РС стварали, ми је чувамо и ми ћемо је чувати", додао је Вукотић.

Навео је да је најава о суботњим протестима била само "дио тактике која даје времена борцима да се отргну од било каквог покушаја да се врши политички утицај на борце".

Иако се предсједник Борачке организације РС Пантелија Ћургуз оглушио о захтјеве ратних ветерана да поднесе оставку што је и био њихов главни захтјев изнесен на протестном окупљању одржаном почетком ове недјеље, Вукотић је нагласио да су бивши борци, ипак, постигли бар неки од циљева који их је извео на улицу.

"Знам поуздано да су чекови за исплату за одликоване борце још од септембра у Влади РС, а сад је почела исплата. Доказујемо да је власт спремна да нешто учини за нас само када запријетимо", навео је Вукотић.0 КОМЕНТАРА

  1. poznajem barem 30% ovih koji su potpisali peticiju i koji su bili na protestima,vecima ih je u sumnjivim penzijama i jos sumnjivijim invalidninama.Samo revizija od borca do borca i vidjecete statusa i primanja boracke populacije bolja nego za vrijeme Tite.E zato trebamo potpisivati peticiju da se konacno utvrdi koje borac a ko invalid.Prava borca I kategorije ostvaruje i daktilograf u komandi korpusa i keramicar u Malom logoru u BL,a rat je zavrsen sa 16 000 RVI a sda invalidninu prima 36 000 .Recite gospodo je li to ispravno.Ko je od generala i komandanata brigada odgovarao za pogresno komandovanje gdje su izginula necija djeca a gdje su bila njihova djeca,De malo o tome da raspravljamo.Sa Curguzom se neslazem samo u tome sto nije proveo ovo o cemu pisem ,revizija i samo revizija.Svi smno obočjeli u ovom ratu samo neko je to materijalizovao a neko iz postenja nije htjeo da uzima lazne papire da bi sda mahao kako je on invalid a pao sa kamiona u piajnom stanju.

  2. Boki potpuno si u pravu,a ovaj Prelić je koliko vidim predsjednik neke stranke i vrbuje članove,sve mi se čini da su ovo predizborne aktivnosti.A u Boračkoj imaju trenutno redovne izbore pa ako imaju podršku boraca neka se kandiduju i mjenjaju stvari.Nisam ja ni za Ćurguza ali kako su borci dopustili da ih vodi 8 godina pa nije valjda i za to kriv Dodik?

  3. Генијална је мајорова изјава да ће ветерани штрајковати глађу на смјену. Ево, и ја се придружујем штрајку. Моји термини су штрајк између доручка и ручка. Лазаревић ће између ручка и вечере.

  4. Poštena ,trezvena, nacionalno odgovorna i socijalno osetljiva i solidarna ličnost, koja će stvarno raditi u korist članstva

    E takvi su prijatelju vec u vojnickom groblju ili su otisli preko granice kad su shvatili kakva je prevara napravljena prema ratnicima.
    Nas ovakve kakvi smo samo moze zapasti neki stranacki pajac koji razvodnjava pricu do kraja i duva u istu tikvu jer samo tako moze izvuci neke privilegije.

Оставите одговор