Венецуела: Опозиција вјерује у побједу над Чавезом

Опозиција Венецуеле одбацила је резултате анкете које показују да ће предсједник Уго Чавез побиједити на октобарским изборима, наводећи да ће кандидат опозиције Енрике Каприљес однијети побједу захваљујући кампањи у којој је долазио у непосредан контакт са народом. Државни гувернер Каприљес већ мјесецима обилази земљу – неколико пута дневно посјећује домове обичних људи, шета њиховим улицама […]

четвртак, јун 21, 2012 / 10:06

Опозиција Венецуеле одбацила је резултате анкете које показују да ће предсједник Уго Чавез побиједити на октобарским изборима, наводећи да ће кандидат опозиције Енрике Каприљес однијети побједу захваљујући кампањи у којој је долазио у непосредан контакт са народом.

Државни гувернер Каприљес већ мјесецима обилази земљу – неколико пута дневно посјећује домове обичних људи, шета њиховим улицама и одржава говоре.

Ограничен својом једногодишњом борбом против рака, предсједник Чавез се врло ријетко појављује у јавности. Међутим, током посљедњих седмица његова телевизијска обраћања су постала учесталија.

Највећи број скоријих анкета у овој земљи показују да ће Чавез на предсједничким изборима у октобру водити са више од 15 одсто предности, те освојити око 60 одсто гласова бирача.

Међутим, менаџер Каприљесове кампање Армандо Брикет наводи да стање на улицама и резултати недржавних анкета показују сасвим другачије резултате.

"Подршка кандидатима углавном је изједначена, а у посљедње вријеме се ситуација мијења у нашу корист. Побиједићемо, у то нема сумње", рекао је Брикет.Оставите одговор