ВАЗДУХ НА ВИСИНИ (THE AIR UP THERE)

Како можемо још помоћи вашој земљи, а да није наведено у упитнику? Ово би могао бити поднаслов овог дјела. Иначе филма за крајње узрасте који похађају нижу основну школу. Мифунги и Ванаби се сукобљавају "негдје у Африци", а у то све се мијеша помоћник кошаркашког тренера у католичком колеџу Сент Џо. Само зато, што жели […]

недеља, фебруар 12, 2012 / 21:35

Како можемо још помоћи вашој земљи, а да није наведено у упитнику? Ово би могао бити поднаслов овог дјела.

Иначе филма за крајње узрасте који похађају нижу основну школу. Мифунги и Ванаби се сукобљавају "негдје у Африци", а у то све се мијеша помоћник кошаркашког тренера у католичком колеџу Сент Џо. Само зато, што жели да доведе доброг играча у свој тим, а видио је лаку жртву у неком афричком селу. Но, тамо се све растаче у један фин акцијашки филмић, у смислу друштвене акције.

Све то требамо схватити као јасну породичну критику, да се припазимо и да нам се дјеца више труде. Размажени крилни центар (небитна позиција) са почетка филма, који захтјева СААБ, а они би да му понуде кобру, те тражи да се потпише уговор по којем је у стартној петорци увијек, и да неће доводити другог крилног центра наредних три године (ипак је битна позиција), ставља се насупрот високом тамнопутом играчу из афричке вукојебине, који одбија понуду да пође у САД, пошто је насљедник свог оца као племенски вођа. Е, ако може он отамо, треба и наша дјеца да се труде.

Све у свему, помоћни тренер упада у међуплеменске обрачуне, који се врло цивилизовано завршавају кошаркашком утакмицом, а почели су отимањем стоке и паљењем кућа. Наравно у тој утакмици ми побиједимо, и одемо у америку да постанемо НБА звијезда.

Наравно, ако се прво добро окалимо на колеџу.

(Редитељ: Паул Мајкл; Писац: Макс Еипл)Оставите одговор