Васић: СДП је кривац за неформирање власти

Власт у БиХ неће бити никада формирана ако СДП БиХ и даље буде подржавао формирање власти мимо Дејтона, мимо равноправности и ротације и мимо легитимних преставника сваког народа, поручио је извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић. "Искључиви кривац за неформирање власти је СДП са својим мегаломанским, тоталитарним и унитаристичким захтјевима, а наравно да су […]

среда, август 24, 2011 / 16:28

Власт у БиХ неће бити никада формирана ако СДП БиХ и даље буде подржавао формирање власти мимо Дејтона, мимо равноправности и ротације и мимо легитимних преставника сваког народа, поручио је извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић.

"Искључиви кривац за неформирање власти је СДП са својим мегаломанским, тоталитарним и унитаристичким захтјевима, а наравно да су сакривци СДА и још неке минорне странке", рекао је Васић Срни поводом изјаве предсједника Главног одбора СДА Халида Гењца да СДП и СНСД имају изборну одговорност за успостављање власти у БиХ.

Васић је додао да Гењац искривљује чињенице и да покушава да у исту раван кривице стави и СНСД и СДП.

Према његовим ријечима, у БиХ нема побједника, већ постоје Срби, Хрвати и Бошњаци и у оквиру тих народа легитимни представници који су на изборима добили легитиман број гласова, а не да се "књиговодствено воде" као ти народи што би хтио СДП, а што подржава СДА.

"СДП и СДА, тај унитаристички, тамнички што се тиче нација у БиХ, конгломерат је кривац за неформирање власти", нагласио је Васић.

Коментаришући најаву потпредсједника ХДЗ-а БиХ Борјане Кришто да би ове седмице могле бити настављене активности у вези са формирањем власти, он је рекао да нема таквих назнака.

"Ми немамо такву информацију, нити икакав оријентир да ће бити неких разговора, па према томе могуће је да буде разговора унутар Федерације БиХ, јер је тамо сва проблематика", рекао је Васић.

Предсједник Главног одбора СДА Халид Гењац изјавио је јуче да СДП и СНСД имају изборну одговорност за успостављање власти у БиХ. "СДП и СНСД су изборни побједници у два ентитета и они су задужени за успостављање власти", рекао је Гењац.

Говорећи о томе зашто власт још није формирана, Гењац је оцијенио да је крив онај ко као изборни побједник у тај процес договора и нужног компромиса улази са искључивим, екстремистичким захтјевима. "У овом случају мислим да СНСД наступа са одређеним захтјевима који од почетка онемогућавају постизање компромиса", рекао је Гењац.Оставите одговор