Васић: СДП и ПДП из исте кухиње

БАЊА ЛУКА – Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић изјавио је да нема мјеста никаквој криминализацији избора у БиХ како то сада чини СДП БиХ. Коментаришући саопштење СДП БиХ у коме се тврди да је ЦИК БиХ одлуком да не поништи изборе на три бирачка мјеста у Бањалуци одобрила "изборну крађу путем фалсификовања извјештаја бирачких одбора […]

субота, октобар 30, 2010 / 18:49

БАЊА ЛУКА – Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић изјавио је да нема мјеста никаквој криминализацији избора у БиХ како то сада чини СДП БиХ.

Коментаришући саопштење СДП БиХ у коме се тврди да је ЦИК БиХ одлуком да не поништи изборе на три бирачка мјеста у Бањалуци одобрила "изборну крађу путем фалсификовања извјештаја бирачких одбора коју је извео СНСД", чиме је, како се наводи, СДП остао без деветог мандата у парламенту БиХ, Васић је рекао да је ова оптужба усмјерена не само према СНСД-у, него и према институцијама Републике Српске (РС).

"СДП већ годинама то чини кроз своје медије и играче. То је иста она прича коју је продуцирала ПДП у садејству са СДП-ом и то није никакво чудо. То је прљава игра СДП из истога арсенала и исте кухиње као и ПДП. Они су инструисани од истих страних мнентора", рекао је генерални секретар СНСД-а.

Он је навео да СДП БиХ, криминализујући СНСД, настоји да докаже да се у РС ни избори не могу обавити без лоповлука и криминала.

"Нема мјеста никаквој криминализацији избора. Ако постоје процедуралне могућности то треба искористити кроз редовну процедуру, а не када све прође оптуживати СНСД или некога другог за криминал у изборима и тако уствари држати мрљу, која није ни провјерена ни потврђена", нагласио је Васић.

Он је подсјетио да је СДП имао рокове за жалбу, своје посматраче на биралиштима и све исто као и СНСД.

СДП БиХ тврди да је ЦИК одлуком да не поништи изборе на три бирачка мјеста у Бањалуци одобрила "изборну крађу путем фалсификовања извјештаја бирачких одбора коју је извео СНСД" и да је "директна посљедица ове одлуке незаконито одузимање деветог мандата СДП-у у Парламентарној скупштини БиХ".

ЦИК је, како је саопштено из СДП-а БиХ, одлучио да "игнорише фалсификовање народне воље и оне који су извели ову крађу награди мандатом који су грађани ове земље дали СДП-у".Оставите одговор