Maс: Срби морају објаснити дјеци да је бомбардовање било исправно!

Њемачки амбасадор у Србији Волфрам Мас изјавио је на конференцији о НАТО у Београду да Срби морају својој дјеци да објасне да је бомбардовање било исправно, како она у будућности не би мрзила Атлантску алијансу. “Морам да критикујем власти у Србији што и саме још увијек користе термине попут “НАТО бомбардовања”. Замислите да шетате улицом […]

субота, октобар 30, 2010 / 18:53

Њемачки амбасадор у Србији Волфрам Мас изјавио је на конференцији о НАТО у Београду да Срби морају својој дјеци да објасне да је бомбардовање било исправно, како она у будућности не би мрзила Атлантску алијансу.

“Морам да критикујем власти у Србији што и саме још увијек користе термине попут “НАТО бомбардовања”. Замислите да шетате улицом Кнеза Милоша и да вас ваше дијете упита: “Тата, ко је ово урадио?”. Ви ћете му одговорити: “НАТО”. И шта онда очекујете од тог дјетета да мисли о НАТО? За разлику од тога, ја сам као младић у Њемачкој гледао рушевине у мом граду, али ја нисам мрзио оног ко је ту учинио јер је било оних који су могли да ми кажу засшто је то учинио”, изјавио је Мас.

Он је истакао да је, и поред тога, “ова земља много другачија него прије три године, када су хулигани напали моју амбасаду”.

“Било ми је топло око срца када сам видио ДС, СНС, СПС, Г17 и ЛДП на састанку са Гвидом Вестервелеом како сложно изјављују да им је интеграција  у Европску унију приоритет број један. То је фантастичан напредак у односу на прије три године”, истакао је Мас.

Он је инсистирао на томе да су питања ЕУ и НАТО повезана.

“У случају Србије, логично је да прво постане чланица ЕУ, па тек онда на средње и дуже стазе постане чланица НАТО. Логично је да једна чланица ЕУ послије одређеног времена постане чланица НАТО. Питање чланства Србије у НАТО није “да ли” него “када”, оцијенио је њемачки амбасадор.

Мас је учествовао на конференцији “Србија, Западни Балкан и НАТО – ка 2020. години”, 28. октобра,  која је окупила водеће про- НАТО снаге у Србији, амбасадоре САД и Њемачке и шефа делегације ЕУ у Србији Венсана Дежера.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *