Усорац: Инфузија од Владе у правом тренутку

БАЊА ЛУКА – Влада Републике Српске, одлуком да отпише обавезе пољопривредним произвођачима за ђубриво и гориво, у кључном тренутку дала је "инфузију" пољопривредницима и поново их вратила у живот након штета од поплава, изјавио је предсједник Удружења пољопривредних произвођача/сточара РС Владимир Усорац. "Послије 60 дана кише, многи од нас су били пред пропашћу, а сада […]

понедељак, септембар 20, 2010 / 10:06

БАЊА ЛУКА – Влада Републике Српске, одлуком да отпише обавезе пољопривредним произвођачима за ђубриво и гориво, у кључном тренутку дала је "инфузију" пољопривредницима и поново их вратила у живот након штета од поплава, изјавио је предсједник Удружења пољопривредних произвођача/сточара РС Владимир Усорац.

"Послије 60 дана кише, многи од нас су били пред пропашћу, а сада смо препорођени и поново можемо да улажемо у пољопривредну производњу", рекао је Усорац.

Он је истакао да су Влада РС и премијер Милорад Додик дали нову снагу да се пољопривредници могу припремати за улазак у ЕУ, те улили ново повјерење у власт.

"Захваљујући отписаним обавезама за ђубриво и гориво према Републичкој дирекцији за робне резерве, које износе око 30 милиона КМ, сељаци су, сликовито речено, поново добили и десни и лијеви опанак, односно могућност да наставе да раде", навео је Усорац.

Он је рекао да произвођачи, чија је производња посрнула због временских непогода, на основу подршке Владе РС, сада имају прилику да улажу у нове технологије, додајући да се може подићи ниво производње када је ријеч и о квалитету и о количини и да се тако буде конкурент у Европи и свијету.

"Мјере Владе РС омогућиле су да Српска, уз Чешку и Француску, буде једина земља у којој нема стагнације у производњи млијека које извозимо и у земље окружења", истакао је Усорац.Оставите одговор