Упућен захтјев за изручење Дивјака

Министарство правде БиХ упутило је Министарству правде Аустрије молбу за изручење пензионисаног генерала армије РБиХ Јована Дивјака, који је јуче пуштен из аустријског притвора након што је плаћена кауција од 500.000 евра. Молба за Дивјаково изручење упућена је путем Министарства иностраних послова БиХ након што је Министарство правде примило посљедњи документ Тужилаштва БиХ који је […]

среда, март 9, 2011 / 14:46

Министарство правде БиХ упутило је Министарству правде Аустрије молбу за изручење пензионисаног генерала армије РБиХ Јована Дивјака, који је јуче пуштен из аустријског притвора након што је плаћена кауција од 500.000 евра.

Молба за Дивјаково изручење упућена је путем Министарства иностраних послова БиХ након што је Министарство правде примило посљедњи документ Тужилаштва БиХ који је био неопходан за овај случај.

Дивјак је ухапшен у Бечу у четвртак, 3. марта по налогу Србије, која га оптужује да је одговоран за напад на колону ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 2. и 3. маја 1992. године када је убијено 42, рањено 73 и заробљено 215 припадника ЈНА.

Дивјак је јуче пуштен из притвора у Аустрији уз плаћање кауције од 500.000 евра, саопштила је портпарол суда у Корнојбургу Криста Земанек. "Њему није дозвољено да напусти Аустрију", рекла је Земанекова и додала да је Дивјак морао да депонује пасош и да ће аустријском суду бити потребно најмање мјесец дана да донесе одлуку о изручењу.Оставите одговор