Бјелогрлић признао грешку

Глумац и режисер Драган Бјелогрлић извинио се због своје изјаве да му је жао што пензионисани генерал БиХ Јован Дивјак није у могућности да присуствује сарајевској премијери његовог филма „Монтевидео, бог те видео“ .   "Свима који су се из било ког разлога осетили повређеним због моје изјаве, поготово породицама настрадалих у рату, јавно се […]

среда, март 9, 2011 / 14:35

Глумац и режисер Драган Бјелогрлић извинио се због своје изјаве да му је жао што пензионисани генерал БиХ Јован Дивјак није у могућности да присуствује сарајевској премијери његовог филма „Монтевидео, бог те видео“ .

  "Свима који су се из било ког разлога осетили повређеним због моје изјаве, поготово породицама настрадалих у рату, јавно се и искрено извињавам. Уколико то може да поправи штету која је настала", стоји у Бјелогрлићевом саопштењу.

Он наводи да би као редитељ волио да његов филм виде сви, без обзира на њихово опредјељење и људске квалитете, а поготово да виде `Монтевидео` који Србију и Србе показује у најбољем могућем свјетлу, макар најбољем који је он могао да смисли и реализује.

"Такав филм о таквим Србима мислио сам да треба да види чак и Јован Дивјак. Сметнуо сам са ума да човек осумњичен за ратне злочине не може бити изједначен са сваким другим гледаоцем. И погрешио сам" – наводи се у Бјелогрлићевом саопштењу.

Пред сарајевску премијеру његовог филма "Монтевидео, Бог те видео", Бјелогрлић је у разговору за локални радио изјавио да му је жао што Јован Дивјак не присуствује пројекцији филма, док се један од глумаца у филму Срегеј Трифуновић појавио послије пројекције у мајици са ликом Јована Дивјака.

Овакви поступци изазвали су огорчење у Републици Српској и отказивање пројекција филма.

Јован Дивјак осумњичен је да је учествовао у ликвидацији војника некадашње ЈНА 2. и 3. маја 1992. године приликом њиховом повлачења из касарне у Сарајеву, када су брутално побијене 42 особе, 73 рањене, а заробљено 215 војника.

За овај злочин, о коме су говорили и припадници УН снага који су тада обезбјеђивали колону, до данас нико није одговарао.0 КОМЕНТАРА

  1. Што се мене тиче џаба им је сад посипати се пепелом. А и то ми се чини да прије ради због тога што су одређени градови по РС отказали приказивање филма, него што му је стварно жао.

  2. Република Српска је одиграла кључну улогу у опасуљавању јавности како у Србији тако и регионално.Да нису толике пројекције у РС отказане а удружења из патриотског блока дигле свој и наш глас још би се ова срамота са сарајевске пројекције понављала.
    Треба да смо поносни иако се ради само о филму и то о добром просрпском филму.:D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *