Упитан заједнички наступ владајуће коалиције на локалним изборима

Заједнички наступ СНСД, ДНС и СП на предстојећим локалним изборима није сигуран. Иако су прије два мјесеца поручили да ће се у истом саставу борити и за власт у општинама, данас једни другима постављају услове. Лидер СНСД-а, најјаче карике у тој коалицији, за партнере има само један ултиматум – да прво раскину сарадњу на локалном […]

недеља, децембар 27, 2015 / 15:25

Заједнички наступ СНСД, ДНС и СП на предстојећим локалним изборима није сигуран. Иако су прије два мјесеца поручили да ће се у истом саставу борити и за власт у општинама, данас једни другима постављају услове.

Лидер СНСД-а, најјаче карике у тој коалицији, за партнере има само један ултиматум – да прво раскину сарадњу на локалном нивоу са партијама из Савеза за промјене.

“Социјалисти морају, и ДНС исто тако мора напустити коалицију са било ким са друге стране”, нагласио је Милорад Додик, предсједник СНСД.

Из ДНС-а одговарају да су и прије претходних локалних избора СНСД-у и социјалистима нудили заједнички наступ у општинама, али се то, кажу, није догодило. Предсједник ДНС-а Марко Павић поручује да је спреман на разговор, али сумња да ће раскинути сарадњу са СДС-ом и ПДП-ом у појединим општинама.

“Мале су шансе, да се можда још на неким мјестима могу промијенити коалициони партнери, мале шансе да се мијења сад пред сам крај мандата, али смо спремни на разговор”, изјавио је Марко Павић, предсједник ДНС-а.

На разговоре су спремни и социјалисти. На сједници главног одбора данас су закључили да би радо у истом саставу као и на републичком нивоу, у поход на локал, али и они имају своје услове. Предсједник партије Петар Ђокић поручује да прво морају да ријеше несугласице које са СНСД-ом и ДНС-ом имају у неким општинама. Додику узвраћа истим оружјем.

“Наравно да уколико догворимо такву сарадњу, онда и СНСД треба да раскине сарадњу са СДС-ом и ПДП-ом у општинама гдје сарађују са њима. То треба да буде усаглашени корак који ћемо учинити онда кад сва питања у вези са идућим изборима ријешимо”, рекао је Петар Ђокић, предсједник СП-а.

Додик увјерава да ће његова партија прва раскинути сарадњу са супротним табором у локалним заједницама. Од спремности ДНС-а и СП-а да учине исто, зависиће и опстанак коалиције на локалним изборима. Из СНСД-а поручују да ником ништа неће опростити, али и да ће казнити оне у својим редовима који не поштују партијску политику.0 КОМЕНТАРА

  1. Zabranio bih ustavom da se prave bilo kakve koalicije partija. Ko smatra da je neki zakon dobar podržaće ga u suprotnom ne i ide se na konsezus partija i završena priča. Ove koalicije su čista budalaština. Sad vladaju 3 partije, opozicija se sastoji od jedno 10 partija i tu vladanja nema. Ako griješim neka mi neko odgovori kako se zove politički pravac naspurot vladajućem a da budem iskren ne znam ni kako se zove vladajući, trebalo bi da je neki socijalizam ali malo elemenata istog. Ispravite me ako griješim.

Оставите одговор