Вучић: Сарајеву нећу бити партнер за препуцавање

Премијер Александар Вучић изјавио је да не жели да одговара на нове критике из Сарајева и поручио да, уколико неко жели сукобе и свађе, то у Србији неће наћи. Вучић је, одговарајући на питања новинара како коментарише критике члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да његова подршка Бањој Луци значи враћање једностраној политици ината и конфликата, […]

недеља, 27 децембра, 2015 / 15:42

Премијер Александар Вучић изјавио је да не жели да одговара на нове критике из Сарајева и поручио да, уколико неко жели сукобе и свађе, то у Србији неће наћи.

Вучић је, одговарајући на питања новинара како коментарише критике члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да његова подршка Бањој Луци значи враћање једностраној политици ината и конфликата, рекао да трећи пут слуша нападе из Сарајева и да ће трећи пут да прећути.

"Трећи пут слушам нападе и киритке из Сарајева, сваки пут када им је то потребно за њихове унутрашње прилике, и трећи пут ћу да прећутим, не зато што немам шта да одговорим или јер смо слабији, већ зато што желим најбоље односе са Босном и Хецеговином", рекао је премијер.

Вучић је поручио да Србија поштује територијални интегритет БиХ, али да истовремено воли Републику Српску и има обавезе према том ентитету, које произилазе из Дејтонског споразума, и да уколико неко жели сукобе и свађе, то у Србији неће наћи.



Оставите одговор