Унија студената добила ново руководство: Пружимо шансу министру

Новоизабрани предсједник Уније студената Републике Српске Предраг Говедарица изјавио је да су студенти у Српској јединствени, да нема подјела између Бањалуке и Источног Сарајева, те да од Владе захтијевају одржавање тематске сједнице како би се рјешавали проблеми у високом образовању. Говедарица је рекао да је данас на сједници Скупштине Уније студената Српске у Источном Сарајеву […]

недеља, јун 23, 2013 / 15:30

Новоизабрани предсједник Уније студената Републике Српске Предраг Говедарица изјавио је да су студенти у Српској јединствени, да нема подјела између Бањалуке и Источног Сарајева, те да од Владе захтијевају одржавање тематске сједнице како би се рјешавали проблеми у високом образовању.

Говедарица је рекао да је данас на сједници Скупштине Уније студената Српске у Источном Сарајеву закључено да студенти не траже оставку министра образовања Српске Горана Мутабџије, који је на тој функцији тек три мјесеца.

"Министру требамо пружити шансу, јер су пред њим велики задаци које ће испуњавати и рјешавати заједно са нама", рекао је Говедарица.

Он је захвалио досадашњем предсједнику Уније студената Српске Николи Дроњку на досадашњем ангажману.

"Имамо план и програм који је усвојен и биће у неким елементима различит од онога што је радио мој претходник, а има и истих елемената. Фокус ће бити студентски стандард, изградња студентских домова на подручју Пала, Лукавице и Фоче и, наравно, четвртог павиљона Студентског центра у Бањој Луци", рекао је Говедарица новинарима.

Досадашњи предсједник Уније студената изразио је задовољство због јединства студената у Српској, истичући да сви студенти знају да је Република Српска настала на Палама, а да одраста у Бањој Луци и да нема никаквих подјела.

Дроњак је одбацио оптужбе да су за вријеме његовог предсједавања били запостављени студенти у Источном Сарајеву, пожеливши срећан рад новоизабраном руководству Уније студената Републике Српске.

А онда мало о приватним факултетима

Предсједник Студентског парламента бањолучког Универзитета Младен Аћимовић рекао је да ће се у наредном периоду инсистирати на питању здравствене заштите студената и питању односа јавних и приватних високошколских установа.

"Посебно ћемо инсистирати на заузимању става о питању квалитета извођења наставе на јавним и на приватним високошколским установама", рекао је Аћимовић.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Александар Главаш рекао је да се у наредном периоду посебна пажња треба посветити стипендирању, запошљавању и заштити јавних универзиета.

"У Српској имамо 43.000 студената, од тога је 9.000 са приватних високошколских установа. Али, када се погледа структура стипендирања види се да је далеко већи број оних студената са приватних високошколских установа него са јавних. Једна од ствари на којима ћемо истрајавати јесте радно стипендирадње", рекао је Главаш.

Он је истакао да је закључак Уније студената да би тематска сједница Владе Српске на којој би била разматрана ова питања требало да буде одржана у наредних 15 дана, како би се на вријеме почело са рјешавањима горућих питања која муче студенте.0 КОМЕНТАРА

 1. „Имамо план и програм који је усвојен и биће у неким елементима различит од онога што је радио мој претходник, а има и истих елемената“

  Čuj oni imaju plan, grupa domuza koja gleda kako će zavrnuti koju marku na organizaciji studentskih žurki i sličnih manifestacija a čim završe fax pohitaće u dubine Miletovog šupka da traže posao i oni kao imaju neki plan !!

  Sve go kurac

 2. Gdje nađoše ovoga sa podbulom facom,djeluje mi kao da je u fazonu samo kako se uvuci postojecem ministru, i kako uzeti koju marku sa studentskog racuna. Jad i tuga kako se guraju poltroni da predstavljaju studente x-(.

  Kad se samo sjetim studentskih lidera u moje vrijeme, eh….:(

  Ako neko ima informaciju sta ovaj gilipter studira, koji mu je prosjek i koliko ima godina, neka napise.

  Pozdrav braco i sestre!

 3. План и програм:

  “Да порција меса буде већа, да се Екрем ногира из кухиње, и да бидне шест испитних рокова“

  http://www.youtube.com/watch?v=HS5saSRxowQ

  Јадни сте и кукавни!

  Студенти су увијек у Срба били носиоци тежње за бољом будућношћу народа, али са оваквим “носиоцима“ не преостаје нам ништа друго но колективни харакири!!!

  ФУУУУУУУУУУУЈЈЈЈЈ

 4. Прво, овај Говедарица је завршио факултет, мислим први циркус и ради у основној школи Пале. Није члан ни једне странке, мислим члан је САВЕЗА и то високопозициониран у талу са министром. Да не зна реченицу саставити видите, али што је не зна написати то ће се тек видјети. И тако…

 5. Већина ових ликова гледа да се ухљеби, а Дроњак се бори и за малог човјека. Колико год људи оспоравали његово дјеловање, он је социјалистички револуционар. Надам се да сутра неће бити попут ових сада, кад дође у њихову позицију.

  http://www.youtube.com/watch?v=qMg1zNe1Z4o&feature=share

Оставите одговор