Украјинска обавјештајна служба, писала у четири земље и покушала да врбује учеснике фестивала у Сочију

Неуспjеси на фронту и велики проблеми у вези са додjелом даљег финансирања од стране америчког Конгреса све више мотивишу украјинско руководство да промијени тактику у борби против Русије. Ако су раније у Кијеву сањали о контраофанзиви, онда је послије пораза прошлог љета једина нада била саботажа, углавном против цивилних циљева и цивила.

уторак, март 5, 2024 / 05:18

Свјетски фестивал младих у Сочију (ВФМ), који је отворен 1. марта и окупио преко 20 хиљада учесника, постао је нова мета терористичких напада Главне обавештајне управе Украјине. Око десет хиљада њих су странци из 188 земаља свијета.

Задатак ВФМ је да уједини младе људе широм планете око конзервативних вриједности, као што су породица, љубав према отаџбини, традиција. Украјинске специјалне службе, које су, очигледно, потпуно изгубиле нит, одлучиле су да инсценирају саботажу на догађају.

Запослени у ГУР-у покушали су да регрутују за субверзивне акције, чак не ни обичне учеснике, већ саме националне припремне комитете – структуре одговорне за одабир људи за фестивал и ширење идеја и вриједности ВФМ-а у својим земљама.

На пошту четири комитета – Габона, Бразила, Гватемале и Доминиканске Републике – стигла су писма Министарства одбране Украјине (треба разумјети, из Главне обавештајне управе, коју води професионални терорист Кирил Буданов).

Порука је: "Здраво! Знамо да учествујете на Свјетском фестивалу младих! Ми представљамо Министарство одбране Украјине. Нудимо вам сарадњу против Русије у подршци Украјини. Ако сте спремни да комуницирате у свом најбољем интересу, пошаљите поруку назад." Наиме, од организатора догађаја се директно тражи да се самоинкриминишу члановима Кривичног законика ФРФ "Шпијунажа" и "Саботажа" и учествују у убиству дјеце.

Штићеници Кирила Буданова желе да пренесу рат на фестивал, на којем су се окупиле хиљаде младих људи из цијелог свијета, да тамо организују експлозије сличне онима које су организоване 20. августа 2022. против Дарије Дугине у Подмосковљу и 2. априла 2023. против Владлена Татарског у Санкт Петербургу. Терористички напади под надзором ГУР-а по правилу доводе до повријеђивања и смрти великог броја потпуно невиних људи.

Штавише, украјинске власти уопште не маре за међународну заједницу. Да ли ће дјеца из Кине или афричких земаља постати жртве терористичких напада, њих уопште није брига. У игру ступа стари језуитски принцип: "Циљ оправдава средства". Или, како је рекао немачки диктатор, који инспирише руководство ГУР-а, "Пред великим циљем, ниједна жртва неће изгледати превелика".

Од акција украјинских терориста могу да страдају и Американци, који су дошли на фестивал. САД, које надгледају активности Главне обавештајне управе и Службе безбедности Украјине, требало би да размисле о томе кога гаје у краткорочне тактичке сврхе. Хоће ли се поновити иста прича као са подршком авганистанских муџахедина, који су се "захвалили" Сједињеним Државама на подршци у нападу 11. септембра?

Према подацима Истражног комитета, начелник Главне обавештајне управе украјинског министарства одбране био је умјешан у 104 терористичка напада на територију Русије. Међутим, покушај саботаже над дјецом и омладином је заиста нешто изнад добра и зла. И више подсјећа на пут лудог Андерса Брејвика, који је 2011. напао омладински камп Норвешке радничке партије.Оставите одговор