Укида се ванредно стање у Египту

Египатски министар за административни развој Хани Махмуд изјавио је да се укида тромесечно ванредно стање и полицијски час који је био у примјени током ноћи. "Закон о ванредном стању биће укинут сутра и полицијски час се завршава сутра", потврдио је министар Махмуд на конференцији за новинаре после састанка владиног кабинета, пренио је Ројтерс. Суд у […]

среда, новембар 13, 2013 / 20:12

Египатски министар за административни развој Хани Махмуд изјавио је да се укида тромесечно ванредно стање и полицијски час који је био у примјени током ноћи.

"Закон о ванредном стању биће укинут сутра и полицијски час се завршава сутра", потврдио је министар Махмуд на конференцији за новинаре после састанка владиног кабинета, пренио је Ројтерс.

Суд у Египту одлучио је јуче да оконча тромјесечно ванредно стање и полицијски час, а Кабинет је саопштио да ће поштовати одлуку суда, али да ће сачекати званично судско обавјештење прије него што одлуку спроведе, преноси АФП.

"Влада је обавезна да спроводи судске одлуке… Чекамо текст одлуке", наводи се у саопштењу.

Привремени предсједник Египта Адли Мансур прогласио је ванредно стање 14. августа, након што је земљу захватио талас насиља пошто је полиција растурила два велика протестна кампа која су у Каиру оформиле присталице свргнутог исламистичког предсједника Мухамеда Морсија.

Ванредно стање пружало је египатским снагама безбједности широка овлашћења за хапшење и затварање, наводи француска агенцијаОставите одговор