Ухапшени шеф Кабинета начелнице Новог Града постаје тржишни инспектор!

Бојан Самарџија, шеф Кабинета начелнице Новог Града Сњежане Рајилић, који је прошле седмице ухапшен због насиља у породици, на захтјев начелнице биће постављен за тржишног инспектора у тој општини, сазнаје пословни портал Капитал. У Центру јавне безбједности Приједор су потврдили да је лице чији су иницијали Б.С. 27. јануара ухапшено због сумње да је починило […]

четвртак, фебруар 4, 2016 / 19:36

Бојан Самарџија, шеф Кабинета начелнице Новог Града Сњежане Рајилић, који је прошле седмице ухапшен због насиља у породици, на захтјев начелнице биће постављен за тржишног инспектора у тој општини, сазнаје пословни портал Капитал.

У Центру јавне безбједности Приједор су потврдили да је лице чији су иницијали Б.С. 27. јануара ухапшено због сумње да је починило кривично дјело насиље у породици или породичној заједници.

Такође, у Инспекторату су потврдили да су јуче запримили захтјев општине Нови Град за постављење тржишног инспектора у тој општини.

„Инспекторе у јединицама локалне самоуправе поставља надлежни општински орган уз претходну сагласност Инспектората. Општина или град су обавезни Инспекторату доставити захтјев за сагласност за постављење инспектора како би се утврдило да ли изабрани кандидат испуњава законом прописане услове за обављање послова инспектора у одређеној области. Увидом у документацију изабраног кандидата утврђује се да ли он има одговарајућу врсту стручне спреме, положен стручни испит за рад у управи РС и прописане године радног искуства у струци. Уколико су испуњени сви формални услови, Инспекторат даје сагласност за постављење инспектора у јединици локалне самоуправе“, казали су Инспекторату.

Иако у Инспекторату нису навели име кандидата за то мјесто, сазнајемо да се ради управо о Самарџији.

Према незваничним информацијама Рајилићева се за овакав потез одлучила јер је цијела општина почела да бруји о овом догађају, па није више жељела да он буде у њеном кабинету, те је одлучила да га награди функцијом инспектора.

Сњежану Рајилић смо позвали како би добили њен коментар на цијелу причу, али је она, након што смо се представили, спустила слушалицу и више се није јављала на телефон.

На сајту општине Нови Град Самарџија се још увијек води као шеф Кабинета начелника.Оставите одговор