Мандић: Референдум о НАТО-у или сукоби у Црној Гори

Први човјек Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић запријетио је да је улазак Црне Горе у НАТО без референдума опасан план који може довести до сукоба у држави. „То је опасан план, тај план може довести до сукоба у Црној Гори. Ми не желимо да Црна Гора ризикује своју будућност […]

четвртак, фебруар 4, 2016 / 20:32

Први човјек Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић запријетио је да је улазак Црне Горе у НАТО без референдума опасан план који може довести до сукоба у држави.

„То је опасан план, тај план може довести до сукоба у Црној Гори. Ми не желимо да Црна Гора ризикује своју будућност да, од земље где постоји мир, гдје постоји ипак некакав ред и суживот различитих заједница, претворимо у буре барута и да нам се деси оно што се дешава у сјеверноафричким земљама”, истакао је Мандић у интервјуу за руски ТВ канал Царград, пренијела је РТЦГ.

Он је рекао и да је током бомбардовања 1999. иста судбина задесила Србију и Црну Гору, те да "убице, људи који су извршили најтеже ратне злочине на подручју СФРЈ имају намјеру да један дио увуку на преваран начин, супротно вољи грађана, без референдума, у НАТО".

Мандић се осврнуо и на посјету челника Демократског фронта Москви, рекавши да је то прва посјета црногорске опозиције на таквом нивоу, јер су се сусрели с предсједником руског парламента Сергејем Наришкиним.

Како је рекао, с њим су обавили разговоре које су схватили као начин да Русија жели да гради и у будућности добре односе са Црном Гором, "али с Црном Гором која не би била Мила Ђукановића, уводила санкције Русији и укључивала се у НАТО савез и која би на првом мјесту водила рачуна о властитим интересима".Оставите одговор