Ухапшен вођа ирачке Ал-Каиде

БАГДАД – Влада Ирака потврдила је да је ухапшен лидер терористичке мреже Ал-Каиде у тој земљи Абу Омар ал-Багдади, осумњичен за десетине самоубилачких напада. Вођа терористичке групе, познатији као „ђавољи шеф" у рукама је снага безбедности, саопштила је влада. Како се наводи, он је био у добрим односима са бившим режимом и одговоран је за […]

уторак, април 28, 2009 / 21:25

БАГДАД – Влада Ирака потврдила је да је ухапшен лидер терористичке мреже Ал-Каиде у тој земљи Абу Омар ал-Багдади, осумњичен за десетине самоубилачких напада.

Вођа терористичке групе, познатији као „ђавољи шеф" у рукама је снага безбедности, саопштила је влада.

Како се наводи, он је био у добрим односима са бившим режимом и одговоран је за више самоубилачких напада.

Багдади (40) је ухапшен у четвртак у аутомобилу у Русафи, на источној обали Багдада, изјавио је портпарол безбедносних снага у Багдаду Касек Ата. Он је телевизијским камерама показао слику Багдадија која је, према његовим речима, снимљена приликом хапшења.

Америчка војска још увек није потврдила хапшење Багдадија, који је пре неколико година саопштио да је наследник Абу Мусаба ал-Заркавија, оснивача Ал-Каиде у Ираку.

„Ово је нова победа снага безбедности, одлучујући ударац терористима и најава пораза Ал-Каиде и свих криминалних група", рекао је Ата.

Портпарол владе је, међутим рекао да упркос хапшењу, Ал-Каида „наставља да представља претњу".Оставите одговор