Ухапшен Садик Ахметовић?

Сага о министру бјезбједности се наставља, и то његовом сопственом изјавом. Каже да није хапшен, већ да му је наложено да изјаву припадницима МУП РС. Према непровјереним информацијама до којих је Фронтал.РС дошао у вријеме пуштања ове вијести, министар безбједности у Савјету министара лишен је слободе. Након првих најава да се Садик Ахметовић терети за […]

уторак, март 16, 2010 / 10:41

Сага о министру бјезбједности се наставља, и то његовом сопственом изјавом. Каже да није хапшен, већ да му је наложено да изјаву припадницима МУП РС.

Према непровјереним информацијама до којих је Фронтал.РС дошао у вријеме пуштања ове вијести, министар безбједности у Савјету министара лишен је слободе.
Након првих најава да се Садик Ахметовић терети за организовани криминал, прецизније, за умјешаност у трговину бијелим робљем и омогућавање проституције; те да је ухапшен, посљедња вијест је била да ће министар одржати конференцију за штампу.
Шта каже министар безбједности?
– Ријеч је о дјевојчици којој сам дао стипендију за школовање, исто као и за још много дјеце. Вјерујем у Бога и знам да нисам урадио ништа од тога за што ме прозивају, тврдње су министра Ахметовића.
Ахметовићу је дакле затражено да да изјаву о случају младе Ромкиње, за коју се сумња да је сексуално злостављана од двадесетак особа, које су данас ухапшене у Сребреници и Братунцу.
Министар није желио одговорити на питање ко стоји иза његовог везивања за овај случај, нити је потврдио да је у току претрес његове породичне куће селу Подгај, Општина Сребреница.
– Не могу да схватим да неко може измислити овако нешто, закључио је министар на крају.
Шта је сигурно?
Оно што јесте сигурно, је да су припадници полиције Републике Српске у раним јутарњим сатима почели су претресе на 13 локација и над више особа које се криминалистички обрађују на подручју Братунца, а везано за кривична дјела проституције и навођење на проституцију и сексуално злостављање малољетне особе.

Међу особама које су обухваћене криминалистичком обрадом има припадника полиције и просвјетних радника, саопштено је из Центра јавне безбједности Бијељина.

Такође постоји информација да се у Сребреничком селу Подгај, врши претрес породичне куће министра Ахметовића.
Похапшен Сребренички џет-сет
Акција полиције проводи се по наредби Суда и Окружног тужилаштва Бијељина, а да је предмет акције полиције у Братунцу и Сребреници више угледних грађана Братунца, међу којим и неколико средњошколских професора.

Приведен је Ћамил Дураковић, замјеник начелника Општине Сребреница, због умијешаности у ову аферу. Полиција је привела и Невлу Мавлић која је недавно пријавила нестанак малољетне унуке, за коју је полиција саопштила да се налази на сигурном мјесту.

У Братунцу су ухапшени директор Средњошколског центра у овом граду, Никола Ранкић, те професори Милош Митровић, Миливоје Веселиновић, Љубисав Јовановић, Раде Остојић. У акцији је ухапшен и један полицајац из станице полиције у Братунцу, као и имам Мирсад Хусеиновић из села Хранча.
(вијест се повремено повлачи због допуњавања, извињавамо се ако у том процесу буде изгубљен неки коментар)Оставите одговор