Угузајте се на вријеме!

Одлучио сам да једним јединим потезом и ја постанем незаобилазан фактор у политичком животу и смрти, те тако ријешим све своје проблеме а и нешто од проблема својих сљедбеника. Да формирам општенародни покрет трајног карактера који се се од сада, убудуће и надаље има називати „ Удружење грађана за укључивање у заједницу“, а скраћено „УГУЗ“. […]

среда, март 16, 2011 / 09:30

Одлучио сам да једним јединим потезом и ја постанем незаобилазан фактор у политичком животу и смрти, те тако ријешим све своје проблеме а и нешто од проблема својих сљедбеника.

Да формирам општенародни покрет трајног карактера који се се од сада, убудуће и надаље има називати „ Удружење грађана за укључивање у заједницу“, а скраћено „УГУЗ“.

С обзиром да се од мене очекује да објавим и одговарајући програм и статут УГУЗА, исте обнародујем овом приликом :

Циљ УГУЗА је укључивање грађана у заједницу, али не ону обичну, већ ону добро збринуту, која је до сада подразумијевала претходно учлањење у политичке организације.

За разлику од такве праксе, УГУЗ ће бити такође масовна и непрофитна, али ипак профитабилна организација која окупља присталице и симпатизере актуелне Власти, коју ће УГУЗ и угузовци одлучно подржавати – све док се иста не промијени.

По било каквој промјени Власти, УГУЗ ће аутоматски подржати нову Власт и понудити јој своју пуну подршку и своје неисцрпне кадровске капацитете.

С обзиром да је свака Власт изабрана од народа, свако опозиционо дјеловање је уједно и дјеловање против воље народа, чему ће се УГУЗ енергично противити и исто осуђивати – све док се Власт не промијени.

Дакле, задатак Власти је да влада, а домаћа задаћа свих чланова УГУЗА је да се угузавају у органе Власти и у све остало над чиме та Власт влада.

Другим ријечима, чланови УГУЗА више неће морати да мијењају политичке странке ради задовољавања својих потреба, будући да је УГУЗ увијек на страни Власти, ма каква она била и ма шта радила током своје владавине.

У том смислу, сви чланови УГУЗА имају право да се мени, као доживотном предсједнику УГУЗА, обрате за издавање годишњег сертификата којим се потврђује њихово чланство у УГУЗУ, односно којим се потврђује њихова апсолутна лојалност и оданост Власти, током цијелог њеног мандата.

За трошкове издавања ових сертификата, наплаћиваћу одговарајућу накнаду, чију ћу висину утврђивати у складу са указаним ми повјерењем, а нарочито потребама.
УГУЗ нема никакве потребе за даљим органима и структуром, будући да за УГУЗ и његово чланство мисли и размишља Власт, чије одлуке се имају беспоговорно поштовати, извршавати и подржавати све док та Власт траје.

Званични грб УГУЗА је безбојни камелеон, а застава је бијеле боје, као симбола потпуне преданости актуелној, али и свакој новоизабраној власти.

УГУЗ има печат округлог облика, са камелеоном у средини, a по ивицама исписаним „УГУЗ“ те „Част и чест“ као мото дјеловања УГУЗА.

УГУЗ нема никакве имовине, нити му иста треба.

За прекршаје чланске дисциплине или других статутарних обавеза, формираћу и предсједаваћу једночланом Суду угузовске части, који ће поступати по обичајном праву „кадија те тужи,кадија ти суди“.

УГУЗ неће додјељивати никаква одликовања, похвале или признања.Сваком члану је остављено да његов углед и значај зависе искључиво од успјешности његовог личног угузавања.

Члановима УГУЗА се даје потпуна слобода да својим присуством и на друге начине увеличавају и хвале све манифестације које организује Власт, да на истима једу и пију до миле воље, поштујући труд домаћина. У том смислу, УГУЗ неће имати потребе да се укључује у организовање оваквих скупова, с обзиром да би то био потпуно непотребан и додатни терет за Власт.

Овако организован УГУЗ нема потребе за било каквим измјенама и допунама Статута и других аката.

Нека све тече, и нека се све мијења, но само ће УГУЗ вјечно и непромјењиво да траје.0 КОМЕНТАРА

  1. Сјајно, господине Давидовићу! Рекао бих да имате оригиналну идеју да у Републици Српској већ одавно егзистира неколико сличних удружења. Можда је највећи иноватор у овој области Перо Ђокић, али ни екипа из ПДП-а није за потцијенити. Након октобарских избора се појавила национална потреба да се овакав вид удруживања омасови, јер се радо сјећамо времена кад смо лијепо живјели, добијали од државе станове, љетовали по мјесец дана, мало радили, а лијепо живјели.
    Просто се показало да је корисно бити члан УГУЗА (који је тада био лиценциран за угузивање КПЈ), јер се тако најбоље могло напредовати у служби. Ко је био спреман да дубље уђе у причу, добијао би боље радно мјесто, директорску фотељу или виши чин. Наравно да треба тежити старим добрим временима.

Оставите одговор