У стандардној војничкој опреми треба да буде и марихуана?

Војници би у стандардној опреми требали носити марихуану, могло би се закључити из истраживања проведеног на Универзитету Хаифа у Израелу. АФП преноси да је ово истраживање проведено на пацовима, показало да марихуана спречава појаву посттрауматског стресног поремећаја (ПТСП) уколико се узме у року од 24 часа након што је стресна ситуација доживљена. То је критично […]

четвртак, септембар 22, 2011 / 13:12

Војници би у стандардној опреми требали носити марихуану, могло би се закључити из истраживања проведеног на Универзитету Хаифа у Израелу.

АФП преноси да је ово истраживање проведено на пацовима, показало да марихуана спречава појаву посттрауматског стресног поремећаја (ПТСП) уколико се узме у року од 24 часа након што је стресна ситуација доживљена.

То је критично раздобље након трауме током којег синтетичка марихуана може спријечити симптоме – тврде научници.

Током истраживања научници су пацове изложили изузетном стресу, а онда их раздвојили на групе од којих су неке примиле дозу марихуане у различитим раздобљима, а неке уопште нису добиле марихуану.

Након седам дана установљено је да они пацови који нису примили марихуану показују карактеристике ПТСП-а и анксиозности, док они пацови који су добили марихуану у прва 24 часа након стреса, немају знакове ПТСП-а.Оставите одговор