У Бијељини помоћ занатлијама за самозапошљавање – 8 х 5.000 КМ

У оквиру "Програма подршке развоју занатства кроз самозапошљавање незапослених лица са евиденције бироа Бијељина" у Градској управи данас су потписани уговори између Града Бијељина, Завода за запошљавање и осам предузетника чије ће пословне идеје бити подржане са по 5.000 конвертибилних марака.

среда, фебруар 10, 2021 / 13:42

Градоначелник Љубиша Петровић појаснио је да су средства за бијељинске предузетнике обезбиједили Завод за запошљавање Републике Српске и Град Бијељина, издвојивши по 20.000 КМ.

– За суфинансирање је било заинтересовано 13 предузетника, а њих осам је задовољило критеријуме конкурса. Број регистрованих предузетника у Бијељини у претходној години износио је 1.886 и зато имамо обавезу да посредством градског Одјељења за привреду унапређујемо њихово пословање – каже Петровић.

Директор бијељинске филијале Завода за запошљавање Синиша Кајмаковић истакао је да је ријеч о посебном програму за самозапошљавање, који Завод спроводи први пут.

– Циљ је да удружимо средства са локалним самоуправама и финансирамо иницијативе за нова запослења у занатском сектору. Програм, нажалост, није наишао на велику подршку општина и градова у Републици Српској, те је Бијељина једна од ријетких која учествује у њему. Од укупно 200.000 КМ, колико је издвојено за ову намјену, искоришћено је тек 60 одсто средстава – нагласио је Кајмаковић.

Власник Козметичког салона "Релакс медик" Николина Вељовић једна је од осморо предузетника који ће добити 5.000 КМ за унапређење свог пословања.

– Вријеме пандемије тешко је за покретање било каквог посла и зато сам захвална Граду и Заводу за запошљавање на овој субвенцији. Новац ћу искористити за куповину опреме, а надам се да ћу запослити бар још једног радника – додала је Вељовићева.Оставите одговор