Тужилаштво БиХ одустало од предмета "Рекет СДП-а"!

Тужилаштво БиХ обуставило је истрагу у предмету "Рекет СДП–а" против предсједника странке Златка Лагумџије и потпредсједника СДП-а и начелника општине Нови Град Дамира Хаџића, изјавио је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић. "Тужилаштво БиХ обуставило је истрагу из дијела који је у нашој надлежности, јер није доказано да случај има елементе организованог криминала. Али, с обзиром […]

уторак, јун 7, 2011 / 12:57

Тужилаштво БиХ обуставило је истрагу у предмету "Рекет СДП–а" против предсједника странке Златка Лагумџије и потпредсједника СДП-а и начелника општине Нови Град Дамира Хаџића, изјавио је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

"Тужилаштво БиХ обуставило је истрагу из дијела који је у нашој надлежности, јер није доказано да случај има елементе организованог криминала. Али, с обзиром да постоје елементи из других надлежности, предмет ће бити прослијеђен надлежном ентитетском тужилаштву", рекао је Грубешић.

Истрага у овом предмету отворена је након пријаве бившег директора "Аса Холдинга" Нихада Имамовића у којој је навео да је руководство СДП-а БиХ од њега и још неколико инвеститора, путем посредника – директора ГП "Бутмир" Хусеина Хасибовића, изнуђивало 2,2 милиона марака за измјене просторног плана.

Хаџић, Хасибовић и Лагумџија су Имамовићеве тврдње негирали, тврдећи да уцјене, односно изнуде није било, те да је ријеч о покушајима дискредитације странке пред прошле изборе.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор